Viña San Pedro 1865 Carmenere

Artikelnummer
46058
De selectie 1865 is een eerbetoon aan de oprichting van Vina San Pedro, nu 150 jaar geleden. De Carmenere wordt gemaakt van de beste stokken die San Pedro in Maule Valley heeft. Na de handmatige oogst volgt 5 dagen schilinweking en vinificatie gedurende 30 dagen. 12 maanden rijping. De wijn is diep paarsrood en heeft aroma's van bramen, zwarte kersen, pruimen en kruiden maar ook vanille en chocola. De smaak is vol en rond maar heeft ook goede zuren en rijpe tannines. De afdronk is lang en nablijvend.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat in 1865 doos de broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albano in Molina werd opgericht. Het was een van de eerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde. Tegenwoordig is het oonderdeel van de VSPT Wijngroep: Vina San Pedro Tarapaca. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curico Vallei. In de oude kelder die dateert van de oprichting, rijpen de Reserva's. Vina San Pedro bezit naast Curico wijngaarden in Leyda, Maipo, Casablanca, Maule, Cachapoal en Elqui. De selectie 1865 is een eerbetoon aan de oprichting van het wijnbedrijf, nu 150 jaar geleden. De druiven voor deze wijnen komen uit speciale percelen met oude stokken. Voor elke varieteit wordt de wijngaard geselecteerd waarin de bodem maar ook de klimatologische omstandigheden voor de druivensoort het meest optimaal zijn. De Carmenere wordt gemaakt van de beste Carmenere stokken die San Pedro heeft in Maule Valley. De verantwoordelijke oenoloog Gonzalo Castro heeft bij diverse Franse topdomeinen gewerkt waaronder Chateau Margaux. De druiven zijn handmatig geoogst. Eerst werd koude inweking voor 5 a 6 dagen toegepast. Daarna volgde 30 dagen vergisting. De rijping werd gedaan in 95% Frans eiken, de rest Amerikaans. De helft nieuw, overige 1 jaar oud. Na 12 maanden werd de Carmenere gebotteld. De wijn is paarsrood en heeft aroma's van bramen, zwarte kersen, pruimen en kruiden maar ook vanille en chocola. De smaak ik vol en rond maar heeft ook goede zuren en rijpe tannines.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Chili
Ligging wijngaard
Gelegen in Maule Valley.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Maule Valley
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Mooie carmenère van de Chileense druif bij uitstek.
Wijn/Spijs combinatie
Bij patrijs, fazant en geroosterd vlees.
Leeftijd wijnstok
17 jaar.
Opbrengst
8-10 ton/ha.
Rijping
De rijping werd gedaan in 95% Frans eiken, de rest Amerikaans. De helft nieuw, overige 1 jaar oud. Na 12 maanden werd de Carmenère gebotteld.
Potentiele ontwikkeling
6 tot 8 jaar.
Bodem type
Een rotsachtige, goed doorlatende en uit slib bestaande bodem. Met hoog gehalte mineralen.
Druivensoort
carmenere
Jaar
2015