Drostdy-Hof Adelpracht

Artikelnummer
45714
Een friszoete wijn gemaakt van laatgeoogste, suikerrijke chenin blanc. De strogele wijn heeft intense aroma's van exotisch fruit. De balans tussen zoet en zuur houdt de wijn opwekkend en doordrinkbaar. Door die zoet-zuurbalans is de Adelpracht een aanrader bij curry's en Chinese gerechten, bij pittige (blauwe) kaas en frisse fruitdesserts. Voor liefhebbers van een zoetje is dit een wijn om zo van te genieten.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De Drostdy-Hof, een wijnhuis in een voormalig gerechtshof, ligt bij Tulbagh, zo'n 120 km van Kaapstad. De Drostdy-Hof Adelpracht is een Wine of Origin, de Zuid-Afrikaanse herkomstaanduiding, Tulbagh dat weer onder de Coastal Region, de West-Kaap valt. De Adelpracht is een late-harvest wine, een wijn gemaakt van laatgeoogste, suikerrijke chenin blanc. Zijn strogele kleur heeft een warme, gouden gloed. In de geur en smaak van deze volle, rijpe wijn vallen de intense aroma's van tropische vruchten op. De balans tussen zoet en zuur houdt de wijn opwekkend en doordrinkbaar. Koude-schilweking en een lage fermentatietemperatuur hebben ervoor gezorgd dat de wijn een maximum aan frisse, fruitige aroma's heeft. Voor liefhebbers van zoet een wijn om zo van te genieten. Ideale kaas- en dessertwijn.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
11.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Adelpracht bestaat uit 100% chenin blanc. De druiven komen uit Stellenbosch, Franschhoek, Wellington en Malmesbury. De stokken zijn 15 tot 25 jaar oud en staan op 90 tot 160 meter hoogte. De druiven worden laat, van eind maart tot half april, met de hand geoogst.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Stellenbosch
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een strogele, friszoete wijn met geurige aroma's van exotische vruchten. Vol, zacht maar niet zwaar.
Wijn/Spijs combinatie
Deze wijn is een perfecte begeleider van romige desserts zoals cheesecake, crème caramel en custard en bij desserts met fruit. Ook fantastisch bij pittige Oosterse gerechten en curries.)
Druivensoort
chenin blanc
Jaar
2016