Symington Altano Douro White

Artikelnummer
46234
Bleekgeel van kleur, een levendig bouquet van passiefruit, ananas en een subtiele zweem van vanille. Uitbundig frisse smaak aangevuld met citrus, groene appel en een vleugje meloen ondersteund door een verfrissende aciditeit. Altano is de locale naam voor de warme zomerwind die heerst in de wijngaarden van Vale da Vilarica. De familie Symington, die met 14 generaties 130 jaar ervaring heeft in de wijnbouw, is verantwoordelijk voor deze wijn.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Altano is de locale naam voor de warme zomerwind die heerst in de wijngaarden van Vale de Vilarcia. Deze vallei ligt in het Dourogebied op zo'n 200 meter boven de zeespiegel en is beroemd om zijn Port. De streek heeft een uitgesproken continentaal klimaat dat zich vertaalt in zeer koude, droge winters en hete droge zomers. De druiven voor deze wijn worden verbouwd in de hoger gelegen wijngaarden met een koelere (zomer)temperatuur die het mogelijk maakt om smaakvolle, aromatische witte wijnen te maken met tropisch fruit en een verfrissende zuurgraad. De familie Symington die met 14 generaties 130 jaar ervaring heeft in de wijnbouw is verantwoordelijk voor deze wijn. De rijpe druiven worden na binnenkomst ontsteeld en licht geperst waarna de most nog even in contact blijft met de druivenschillen voor extractie van gewenste aroma's. Na de klaring gist de most op lage temperatuur in stalen tanks. Vervolgens 3 maanden rijping, ook op roestvrij staal, waarbij contact met zuurstof tot een minimum beperkt blijft om zo de primaire aroma's maximaal te behouden. In de eerste januari maand na de oogst wordt de jonge wijn gebotteld. Onze proefnotities vermelden: Bleekgeel van kleur, een levendig bouquet van passiefruit, ananas en een subtiele zweem van vanille. uitbundig frisse smaak aangevuld met citrus, groene appel en een vleugje meloen ondersteunend door een verfrissende aciditeit. Jong drinken is het parool.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Portugal
Ligging wijngaard
Quinta da Fonte Branca van de Symington familie bij Lamego
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Douro
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een levendig bouquet van passiefruit, ananas en een subtiele zweem van vanille. Uitbundig frisse smaak aangevuld met citrus, groene appel een een vleugje meloen.
Wijn/Spijs combinatie
Als aperitief, bij schaal en schelpdieren, maar ook bij zachte geitenkazen.
Druivensoort
codega, malvasia fina, moscatel galego, rabigato, viosinto
Jaar
2016