Appalina Pinot Grigio, Non Alcohol

Artikelnummer
46359
Bleekgeel met groene weerspiegeling, ingetogen bouquet van citrus met minerale impressies waarna de elegante smaak aansluit met een fraaie balans tussen zoet en frisse zuren. Met de modernste techniek wordt de alcohol uit de wijn verwijderd door de wijn vacuüm te trekken. Dit proces vindt plaats op lage temperatuur wat kwaliteit, bouquet en smaak ten goede komt. Met deze moderne methode blijven namelijk de karaktereigenschappen van de druifsoorten beter behouden. Alcoholvrije wijn bevat zo'n 66% minder calorieën dan wijn met alcohol.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Voor wie graag wijn drinkt maar vanwege zwangerschap, medicijngebruik, dieet, deelname aan verkeer of welke ander reden ook (even) geen alcohol drinkt, is alcoholvrije wijn een goed alternatief. Met de ontwikkeling van nieuwe technieken zijn grote stappen gezet in kwaliteitsverbetering. Met de modernste techniek wordt de alcohol uit de wijn verwijderd door de wijn vacuüm te trekken. Dit proces vindt plaats op lage temperatuur wat kwaliteit, bouquet smaak zeer ten goede komt. Met deze moderne methode blijven namelijk de karaktereigenschappen van de druivensoorten beter behouden. Nog een voordeeltje; alcoholvrije wijn bevat zo'n 66% minder calorieën dan wijn met alcohol. Maar de wijn ècht alcoholvrij maken lukt eigenlijk niet. De wet staat daarom 0,5% toe, bij deze Appalina blijft het alcoholgehalte beperkt tot 0,01%. Proefnotities: Bleekgeel met groene weerspiegeling, ingetogen bouquet van citrus met minerale impressies waarna de elegante smaak aansluit met een fraaie balans tussen zoet en frisse zuren.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
0.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Geselecteerde percelen in diverse Italiaanse wijngebieden.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Italie
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Bleekgeel met groene weerspiegeling, ingetogen bouquet van citrus met minerale impressies waarna de elegante smaak aansluit met een fraaie balans tussen zoet en frisse zuren.
Wijn/Spijs combinatie
Als aperitief en mooi te combineren met schaal- en schelpdieren, gegrilde vis en gerechten uit de Aziatische keuken.
Druivensoort
pinot grigio