Arbos Nero d'Avola / Merlot

Artikelnummer
46227
Diep donkerrood en een intens bouquet van kersen en bessen dat zich verder ontvouwt in de rijke, fluwelen smaak met zachte tannines. De nero d'avola (85% van de blend) is een droom voor wijnmakers die opwindend rood voor ogen hebben. Hij levert verrukkelijke zwoele, fruitige wijn op met mooie zuren. Samen met de merlot (de overige 15%) vormt de nero d'avola een voorbeelding huwelijk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Sicilië heeft het grootste wijngaardoppervlak van Italië en van hier kwam ooit de wijnbouw naar de rest van Europa. De laatste jaren voegt dit historische eiland een nieuw hoofdstuk toe aan de wijngeschiedenis. Want juist op Sicilië ontwikkelt zich een uiterst moderne wijnindustrie die moderne wijnen voortbrengt en di snel in tempo populair wordt. De lavagronden van de aktieve vulkaan Etna zijn vruchtbaar en geschikt voor wijnbouw. Door de wind en droge weersgesteldheid is het mogelijk om hier prachtige druiven te verbouwen zonder kunstmatige, chemische toevoegingen. Er wordt eenvoudigweg gebruik gemaakt van het klimaatvoordeel en kennis van wijnbouw, met behoud van organische cultivering ter bescherming van flora, fauna en milieu. De wijngaarden liggen op 350 meter hoogte. De nero d'avola (85% van de blend) is een droom voor wijnmakers die opwindend rood voor ogen hebben. Hij levert verrukkelijke zwoele, fruitige wijn op met mooie zuren. Samen met de merlot (de overige 15%) vormt de nero d'avola een voorbeeldig huwelijk. Na de handmatige oogst worden de druiven met hun natuurlijke gist gefermenteerd in temperatuur gecontroleerde roestvrij stalen tanks. Deze alcoholische gisting duurt 10 dagen op een lage temperatuur om het bouquet optimaal te behouden. Proefnotities: Diep donkerrood en een intens bouquet van kersen en bessen dat zich verder ontvouwt in de rijke, fluwelen smaak met zachte tannines.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Westelijk deel van Sicilië op 350 meter hoogte.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Sicilia
Seal / afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Diep donkerrood. Intens bouquet van kersen en bessen dat zich verder ontvouwt in de rijke, fluwelen smaak met zachte tannines. Een voorbeeldig huwelijk tussen nero d'avola en merlot.
Wijn/Spijs combinatie
Gerechten uit de Mediterrane keuken, gegrild rood vlees en rijpe kaas.
Druivensoort
merlot, nero d'avola
Jaar
2016