Borie-Manoux Beau-Rivage Bordeaux Rouge

Artikelnummer
46371
Een rode Bordeaux zoals de Bordelais, de bewoners van Bordeaux, hem elke dag drinken. Fris met voldoende bessen- en kersenfruit en een vleugje kruidigheid, sappig, middelzwaar, toegankelijk en heel doordrinkbaar. Een wijn die je als glas op zich drinkt en die bij heel veel gerechten past. Van een voorgerecht, via het hoofdgerecht tot en met de kaas toe.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Beau-Rivage is een van de bordeaux-wijnen van Borie-Manoux. Dit familiebedrijf werkt sinds 1870 in de Bordeaux en is eigendom van de familie Castéja. Philippe Castéja is de huidige président van Borie-Manoux, dat tot de weinige, onafhankelijke familie-geleide huizen behoort. Borie-Manoux is négociant (handelaar), maar ook wijnbouwer en wijnmaker. De familie bezit een dozijn châteaux waaronder Grand Cru Batailley in Pauillac, enkele Crus Bourgeois-domeinen en châteaux in Pomerol en St-Emilion. De Beau-Rivage is een van hun zogenaamde basis-bordeaux gemaakt van de klasssieke blend met cabernet sauvignon en merlot. Hij is sappig en fruitig (cassis, cerise), middelzwaar, toegankelijk en doordrinkbaar. Dit is zo'n rode Bordeaux die het altijd en bij van alles goed doet.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De druiven voor de Bordeaux zijn onder andere cabernet sauvignon en merlot. Ze worden zorgvuldig geselecteerd en zijn afkomstig van wijngaarden die voldoen aan de eisen die aan de appellation bordeaux contrôlée worden gesteld.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bordeaux
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Echte, elegante, toegankelijke Bordeaux. Niet zwaar, met sappig bessen- en kersenfruit, een vleugje kruiden en een frisse afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Multi-inzetbaar. Van paté vooraf, vleesgerechten, pasta met tomatensaus, kaas. Zelfs bij stevige v isgerechten.
Druivensoort
cabernet sauvignon, merlot
Jaar
2015