Beaujolais Villages

Artikelnummer
43950
De gebroeders Fessy bezitten in het gebied van de Beaujolais-Villages 13 hectare wijngaard en deze zijn voor een groot percentage beplant met oude druivenstokken. In hun werkwijze huldigen zij de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinificatie wordt gestreeft naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Het resultaat mag er zijn; de wijn is een aantrekkelijk huwelijk van frisse fruitigheid en joyeuze souplesse en kan al binnen een jaar na de oogst van genoten worden.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Zo'n 40 dorpen in het noordelijke gebiedsdeel van de Beaujolais (de gemeenten rond de tien crus) hebben recht op de appellation Beaujolais-Villages. Dankzij een lager rendement per hectare en een betere ondergrond hebben de wijnen van de Beaujolais-Villages meer kleur, kracht en klasse dan de Beaujolais-zonder-meer. Henry Fessy begon in 1888 als négociant in St. Jean d'Ardières, aan de voet van de Mont Brouilly, en inmiddels staat de derde generatie hier aan het roer. Bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf besloten de broers Henry en Serge Fessy hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en etiket te maken. Zij bezitten in het gebied van de Beaujolais-Villages 13 hectare wijngaard en deze zijn voor een groot percentage beplant met oude druivenstokken. In hun werkwijze huldigen beide broers de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinificatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Het resultaat mag er zijn; de wijn is een aantrekkelijk huwelijk van frisse fruitigheid en joyeuze souplesse en kan al binnen een jaar na de oogst van genoten worden. En dan het liefst fris geserveerd, want zo komt die plezante fraicheur het beste tot zijn recht. Tot ongeveer drie jaar na de oogst blijft de wijn, mits goed bewaard, zijn kwaliteit bewaren.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Beaujolais
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een aantrekkelijk huwelijk van frisse fruitigheid en joyeuze souplesse. Een wijn die met tal van gerechten is te combineren.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij slakken en salades. Maar ook bij koude en gegrilde worstsoorten, hammen en vleespatés. Ook een prima begeleider van rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees en varkensvlees. En bij kaas; geitenkaas en jonge of belegen Edammer.
Druivensoort
gamay
Jaar
2014