Bouchard Père & Fils Beaune du Château, Premier Cru, Domaine Bouchard Père & Fils

Artikelnummer
46081
Deze wijn is sedert 1907 een exclusiviteit van Domaine Bouchard Père & Fils. Hij wordt samengesteld uit de Chardonnay druiven van drie Premier Cru wijngaarden. De druiven van elke wijngaard worden apart gevinifieerd en uiteindelijk tot een harmonieuze wijn geassembleerd. Het is een elegante wijn met een heerlijk bouquet van bloemen en fruit met een toets van vanille. Kenmerkende verfijnde smaak voor de zeldzame witte Beaunewijnen.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Deze wijn is genoemd naar het Château de Beaune dat Bernard Bouchard in 1820 verwierf. Het Château is gelegen in het centrum van de stad Beaune. Gebouwd als vesting is het tegenwoordig geclasseerd als "Monument Historique". De onderaardse gangen met muren van 7 meter dik zijn in gebruik als kelders, waar het donker en de constante temperatuur ervoor zorgen dat de Grands Vins perfect kunnen rijpen. Vanuit deze historisch rijke plek wordt tot op de dag van vandaag Bouchard Père & Fils' bedrijfsvoering geleid. Maar een klein deel van de Premier Cru wijngaarden van de gemeente Beaune (12.8%) is beplant met Chardonnay. Domaine Bouchard Père & Fils heeft met de 9,92 ha die zij in eigendom heeft hier een relatief groot aandeel van. De percelen zijn van onder aan de helling gezien in: Les Tuvilains, Les Sizies en Les Aigrots. Deze Premier Cru wijngaarden liggen in het verlengde van elkaar en hebben een kalkhoudende ondergrond hier en daar met klei en mergel. In 1907 werd voor het eerst uit de genoemde 3 wijngaarden deze Beaune du Château gemaakt. De wijn was al snel een succes en omdat het een exclusiviteit van het Domaine is wordt dit nog altijd gekoesterd. Na een handmatige pluk en strenge selectie van de druiven vind de vinificatie plaats; hierna volgt rijping gedurende 8 tot 10 maanden op Frans eiken vaten, waarvan afhankelijk van het oogstjaar max. 15% nieuwe vaten. Het is een elegante wijn met een heerlijk bouquet van bloemen en fruit met een toets van vanille. Kenmerkende verfijnde smaak voor de zeldzame witte Beaunewijnen.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De drie Premier Cru wijngaarden waaruit deze wijn ontstaat, liggen een kilometer buiten de stad Beaune. De Tuvilains begint op een hoogte van 230 meter. Les Sizies sluit naar boven aan en Les Aigrots reikt tot 320 meter. De orientatie is Zuid Oost.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een elegante wijn met een heerlijk bouquet van bloemen en fruit met een toets van vanille. Kenmerkende verfijnde smaak voor de zeldzame witte Beaunewijnen.
Wijn/Spijs combinatie
Voorgerechten met ham, vitello tonnato of kwartel.
Rijping
8 tot 10 maanden op Frans eiken, waarvan afhankelijk van het oogstjaar maximaal 15% nieuwe vaten.
Bodem type
Kalkhoudend met hier en daar mergel en klei.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2015