Blanco

Artikelnummer
46009
Verfrissend en op bescheiden wijze aromatisch. Deze Rioja Blanco van 100% viura ruikt en smaakt naar gele appel, meloen, wat citrus en sinaasappelbloesem. Doordat hij lekker licht en zuiver is, komt hij heel goed in zijn eentje, als glas op zich, tot zijn recht. (Deze wijn is exclusief voor horeca, niet beschikbaar voor vakhandel).
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Coto Vintage Blanco is een witte Rioja die voor 100% uit viura bestaat. De lichtgele wijn ruikt naar gele appel, meloen en wat citrus. In de smaak worden die fruitige aroma's aangevuld met florale tonen. In zijn geheel is het een schone, lichte, verfrissende wijn die op een bescheiden manier aromatisch overkomt. Coto Vintage is een grote bodega die in 1970 is opgericht door een aantal wijnbouwers. In 1975 werd de eerste wijn op de markt gebracht en met succes ontvangen. De bodega breidde zich uit, zowel de wijngaarden als de opstallen. In zo'n 30 jaar tijd groeide Bodega Coto Vintage van 11.000 vierkante meter tot 110.000 vierkante meter.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Bodega Coto Vintage is gevestigd in Oyón (Alava) in de Rioja Alta. Hier liggen ook de eigen wijngaarden. Voor deze Rioja Blanco worden de viuradruiven aangekocht van de betere bodega's in de Rioja Alavesa.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rioja
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Licht en verfrissend met de zachte, sappige smaak van gele appel en meloen. Zuiver en toegankelijk met een opwekkende afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Lekker als aperitief of borrelhapjes of bij vistapas, salades, lichte visgerechten en kaasfondue. \
Druivensoort
viura
Jaar
2016