Weingut Allram Blauer Zweigelt, Rosé

Artikelnummer
46244
Een ideaal apéritief en zomerwijn die de eigenschappen van een frisse witte wijn combineert met de lichte tannines van de Blauer Zweigelt druif. Delicaat rose van kleur met een fruitige neus van aardbeien en frambozen. Deze impressies zetten zich voort in de smaak wat resulteert in een charmante, elegante droge wijn.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Oostenrijk is binnen Europa de grootste onthulling van de afgelopen twintig jaar. Nergens ter wereld ligt de gemiddelde kwaliteit van wijnen tegenwoordig zo hoog. Het zijn voor alles originele wijnen. De Grüner Veltliner is de bekendste wijn van Oostenrijk. Die van Weingut Allram heeft inmiddels een trouwe klantenkring opgebouwd vanwege de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Dit jaar produceerde het kleine familiebedrijf een uitstekende rosé van de druivensoort Blauer Zweigelt. De druiven zijn geoogst in hun eigen wijngaarden Hasel en Sandgrube. Met het oog op optimale zuiverheid is de wijn gebotteld met schroefdop.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Land
Oostenrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Kamptal
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Delicaat rose van kleur met een fruitige neus van aardbeien en frambozen. Deze impressies zetten zich voort in de smaak wat resulteert in een elegante droge wijn.
Druivensoort
blauer zweigelt
Jaar
2016