Wendy Renes

Zalige Zomerse Wijnen

Zalige | Zomerse wijnen

De temperatuur stijgt deze week tot wel dertig graden. Dan gaan we verlangen naar knisperfrisse fruitige zomerse wijnen. Daarvan bespreken we in dit artikel een vijftal varianten; knisperfrisse witte wijnen die het glas uitspatten. 

Lees meer

Happy Summer

Het kan verkeren in Nederland. In januari en februari werden we bijna overspoelt door de aanhoudende regenval en nu in mei wordt er volop gepraat over droogte. Misschien wordt het tijd om de regen op te gaan vangen en hergebruiken. Zonnig en droog weer leidt wel tot ander wijngedrag, lichte zomerse wijnen krijgen dan de voorkeur. Hieronder staan een zestal wijnen die vooral in de Horeca verkrijgbaar zijn, maar je ziet ze ook bij de betere wijnwinkel. Wijnen waar je helemaal blij van wordt. Vrolijke, zomerse wijnen.

Lees meer

Overzicht Voorjaarsproeverij

Tijdens de Voorjaarsproeverij 2018 editie werden onze klanten verrast met nieuwe aanwinsten in ons assortiment, alsook met de komst van diverse erkende wijnmakers, online speeddates, winstgevende concepten en 285 jaar deskundigheid op het gebied van wijn. 

Lees meer

UNESCO Werelderfgoed wijn regio’s

Schitterende stranden, een waanzinnig Alpenlandschap, historische steden, honderden schilderachtige dorpjes, maar vooral belangrijk: prachtige wijngebieden. Dit gaat natuurlijk over… Frankrijk! Het land heeft wondermooie wijn regio’s die opgenomen zijn op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Inspiratie opdoen voor de volgende vakantie? Wij hebben een aantal UNESCO Werelderfgoed wijn regio’s in Frankrijk, en onze favoriete wijnhuizen in deze regio’s, op een rijtje gezet. 

Lees meer