WIJNINSPIRATIE

Craggy Range Lunch bij 't Nonnetje

Wat gebeurt er als we de krachten bundelen van Robert-Jan Nijland en Michel van der Kroft van Restaurant ’t Nonnetje en de wijnen van Craggy Range? Er ontstaat een overheerlijke wijn-spijs lunch! Op donderdag 17 mei hebben wij samen met een aantal top-sommeliers en  wijnjournalisten mogen genieten van een lunch bij Restaurant ’t Nonnetje. De smakelijke gerechten van ’t Nonnetje werden begeleid met

prachtige wijnen uit het portfolio van het Nieuw-Zeelandse wijnhuis Craggy Range. Benieuwd welke wijnen er bij welke gerechten werden geserveerd? 

Sauvignon Blanc bij asperges

Het aspergeseizoen is weer geopend en daarom mocht het witte goud natuurlijk niet ontbreken. De lunch begon met een gerecht van asperge, aardappel, Sauce Hollandaise, een gekookt ei en een ijsje van platte peterselie. De perfecte begeleider voor dit gerecht was de Te Muna Road Sauvignon Blanc: een fruitige wijn met een intense en complexe smaak met tonen van jasmijn, nectarine en limoen.

Chardonnay bij schaal- en schelpdieren

Een gerecht met Hollandse schaal- en schelpdieren volgde met een frisse salade van couscous, venkel, zilte plantjes en mosseljus. Met zijn frisse citrus en licht mineralige smaak past de Craggy Range Chardonnay Kidnappers Vineyard zeer goed bij visgerechten en salades en dus ook een geweldige en verrassende combinatie met dit gerecht.

Pinot Noir bij rog en slakken

Chef-kok Michel serveert aan tafel vervolgens in boerenboter gebakken rog met slakken, bereidingen van ui en jus van Craggy Range Pinot Noir. Hier werd natuurlijk ook Craggy Range Te Muna Road Vineyard Pinot Noir en Craggy Range Aroha Pinot Noir bij geschonken, beide complexe wijnen met zachte tannines en tonen van kersen met een impressie van natte aarde. De meningen waren verdeeld over welke wijn het beste het gerecht begeleidde, dus werd er nog eens goed doorgeproefd!

Syrah bij gestoomde dimsum gevuld met Iberico varken

Craggy Range Gimblett Gravels Syrah werd gecombineerd met gestoomde dimsum gevuld met Iberico varken, zoetzure rettich, een crème van gefermenteerde zwarte knoflook
en een jus van spicy wortel. De zachte tannines van deze wijn pasten goed bij dit zoetzure gerecht.

Craggy Range Sophia bij tournedos en ganzenlever

Tournedos Rossini ‘Nonnetje Style’ met gebakken ganzenlever, truffel en Madeirajus, ravioli gevuld met gestoofde ossenstaart en een crème van aubergine werd als laatste gerecht geserveerd. De klassiekere van het twee sterren restaurant. Robert-Jan Nijland: “Mensen komen echt terug voor dit gerecht. Het is zo heerlijk robuust, maar met zeer verfijnde details die terug komen in de ravioli en de ganzenlever.” Wat drinken we hierbij? Craggy Range Sophia Gimblett Gravels Vineyard.

Tournedos, het malste stukje vlees van het rund, past goed bij gulle, volle rode wijnen. Met de Craggy Range ‘Sophia’, wat ‘wijsheid’ betekent in Maori, zit je dan al gauw goed.