WIJNINSPIRATIE

Hooiwijn

Donkiesbaai is de naam van het familie vakantiehuis aan de westkust van Zuid-Afrika. Het maken van Hooiwijn is een intrigerende en zeer interessante methode. De druiventrossen worden op een rek gelegd dat bedekt is met stro.

Twee keer per week worden de trossen met de hand gekeerd om ervoor te zorgen dat ze niet verbranden door de zon. Zodra de druiven, door indroging, een zoetgraad hebben bereikt van 40 balling worden zij geperst.

Na de vinificatie rijpt de wijn nog 8 maanden op fusten van Frans eiken. Proefnotities: Strogeel met licht groene tinten. Een fraai bouquet van rijpe perziken, kamperfoelie en fynbos ondersteund door impressies van gedroogde abrikozen dat zich voortzet in de smaak met een lichte touch van honing en karamel. De zuurgraad zorgt voor een prachtige balans met het zoet en draagt bij aan een mooi geïntegreerde afdronk.

De wijn is geheel op dronk en tot meer dan 20 jaar na de oogst houdbaar.

Geïnteresseerd en wilt u deze wijn bestellen? Klik hier!