Vicente Gandia Bo, 100% Bobal

Artikelnummer
46483
Dit is een moderne, elegante wijn met een intense kleur van kersen. In de neus presenteert zich een scala van wilde vruchten, in de mond een perfecte mix van vers fruit en getoaste noten. Soepel, gebalanceerd met een karaktervolle afdronk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Het wijnbedrijf van de familie Gandia heeft een historie van meer dan 125 jaar. De oorsprong en het grootste gedeelte van de geproduceerde wijnen zijn afkomstig uit regio nabij de stad Valencia. Met veel passie en doorzettingsvermogen is de familie erin geslaagd om hun bedrijf de grootste en mooiste van de regio te maken. Inmiddels produceren zij in meerdere productiegebieden zeer karakteristieke wijnen. Als gevolg van al deze activiteiten hebben zij onlangs een plek in de top 100 van Europese wijnbedrijven bemachtigd. De Gandia Bo wordt voor 100% gemaakt van de Bobal druif, een unieke variant uit Valencia. De bobal druif is, qua aanplant na tempranillo en airen, de derde soort in grootte. Ter gelegenheid van het 125 jarige bestaan, werd de Bo voor het eerst gepresenteerd. Vele experimenten gingen er aan vooraf om tot deze unieke kwaliteitswijn te komen. Lage opbrengsten per hectare door zeer sterk terug te snoeien, oude wijngaarden en een grondige selectie van de geoogste druiven vormen de basis van deze wijn. Aanvullend werd gekozen voor een lagering op vat voor een periode van negen maanden. Het resultaat mag er zijn: een moderne, elegante wijn met een intense kleur van kersen. In de neus presenteert zich een scale van wilde vruchten, in de mond een perfecte mix van fruit en getoaste noten. Soepel, gebalanceerd en een karaktervolle afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
De wijngaarden van Utiel Requena bevinden zich, aan de binnenzijde van het grotere nabij de Oostkust gelegen productiegebied in Valencia.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Utiel-requena
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een moderne wijn met een neus van wilde vruchten en in de mond een perfecte mix van vers fruit en getoaste noten.
Wijn/Spijs combinatie
Perfect te combineren me gegrilde vis of bij klassieke rijstgerechten zoals Paella, maar ook heerlijk bij rood vlees, tapas met vlees en kaas.
Druivensoort
bobal
Jaar
2015