Bouchard, Montrachet Grand Cru

Artikelnummer
7000014586
Montrachet wordt gezien als de beroemdste wijngaard voor droge witte wijn ter wereld. Domaine Bouchard Père & Fils is gelukkige eigenaar van een mooi perceel van 0,89 ha. Ze maken er een topwijn met grote finesse, elegantie en complexe aroma's. De smaak is mondvullend met een lang nablijvende afdronk.
Omschrijving
Montrachet is de naam van de wijngaard (7,93 ha) waar volgens kenners de beste droge witte wijn ter wereld vandaan komt. De wijngaard ligt in de Côte de Beaune, voor de helft in de gemeente Puligny-Montrachet; de andere helft ligt in de gemeente Chassagne-Montrachet. In de negentiende eeuw wordt de faam alom bekend. Het deel van Montrachet dat in de gemeente Puligny-Montrachet ligt, heeft de naam het beste deel te zijn. Hier treffen we 5 eigenaren aan waaronder Domaine Bouchard Père & Fils met 0,89 ha. Het deel dat in Chassagne-Montrachet ligt, is qua eigendom meer versnipperd: er zijn 13 eigenaren. De wijnen uit dit deel heten officieel "Le Montrachet". Omdat de beroemde wijngaard zo'n magie uitstraalt, zijn er naast de 18 eigenaren ook nog 8 producenten die op basis van contracten voor de aankoop van druiven en/of most Montrachet kunnen maken. Het spreekt voor zich dat de grondprijzen in deze wijngaard hoog zijn. Er wordt zelden verkocht. De laatste verkoop dateert van 1993 toen een vierkante meter omgerekend 1245,- euro opbracht. Domaine Bouchard geeft de grootst mogelijke zorg aan hun perceel Montrachet. De jonge wijn wordt 8 tot 12 maanden in het beste Franse eiken gelagerd. Maximaal 15% ervan is nieuw eiken. De wijn heeft een grote finesse, complexe aroma's. De smaak is mondvullend en de afdronk blijft lang na. Deze Montrachet wordt daarnaast getypeerd door zijn elegantie.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Boven Puligny-Montrachet ligt in de Côte de Beaunetussen 250 en 270 meter de beroemde wijngaard die ook wel als "Le Roi Montrachet" wordt aangeduid. Met een kalkachtige bodem
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Seal / afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bouchard, Montrachet Grand Cru
Wijn/Spijs combinatie
Fantastische begeleider van langouste, tarbot en zeeduivel.
Rijping
10 tot 12 maanden in Frans eiken en afhankelijk van de jaargang tot maximaal 15% nieuwe vaten.
Bodem type
Kalkachtige bodem.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2017