Bouchard Père <(>&<)> Fils, Meursault

Artikelnummer
7000014599
In deze bekende witte wijn van Chardonnay is het effect van de malolactische gisting goed te proeven: "het botertje" is hier het gevolg van. In het bouquet zijn fruittonen en een impressie van bloemen. De smaak is rijk en rond, zonder zwaar te zijn.
Omschrijving
De gemeente Meursault is qua wijngaard oppervlak de grootste in de hele Côte d'Or. Er staan 480 ha aangeplant, meer dan 90% met Chardonnay. De naam Meursault betekent "muizensprong". Domaine Bouchard Père & Fils heeft in de loop van de jaren zijn wijngaardbezit in Meursault uitgebreid. Naast Meursault tout court is Bouchard nu eigenaar van Premier Cru percelen o.a. in Genevrières, Perrières, Les Gouttes d'Or , in totaal op 18 verschillende locaties. Onder de appellatie Meursault heeft Bouchard 5,83 ha in eigendom. De bodem bestaat uit kalksteen en mergel. De oogst is handmatig en er vindt een strenge selectie op de kwaliteit van de druiven plaats. De jonge wijn rijpt 8 tot 10 maanden op Frans eikenhouten vaten, waarbij tot maximaal 15% nieuwe vaten worden gebruikt. De wijn heeft een aroma met fruittonen en een impressie van bloemen. De smaak is rijk en rond, een beetje mollig zelfs, zonder zwaar te zijn.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De vier percelen die Domaine Bouchard hier bezit bevinden zich aan de noordzijde van het stadje, op oost en zuid-oost oriëntatie.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Seal / afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bouchard Père & Fils, Meursault
Wijn/Spijs combinatie
Mooie combinatie met risotto met fruits de mer, vis in saus en gevogelte in roomsaus.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2017