Bouchard Père <(>&<)> Fils, Puligny-Montrachet

Artikelnummer
7000015246
De wijn heeft een mooie lichtgouden kleur met groene tinten. Verrukkelijke aroma's van bloemen en fruit met een subtiele toets van eiken. De smaak is vol, rijk en droog met een lang aanhoudende afdronk. Een perfect huwelijk tussen kracht en elegantie.
Omschrijving
Het dorpje Puligny-Montrachet ligt tussen Meursault en Chassgane-Montrachet in. Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet hebben enkele wijngaarden binnen hun gemeentegrenzen, die zo'n grote reputatie hebben, dat ze wel als de beste witte wijnen van Frankrijk worden beschouwd; we hebben het hier over dan over Le Montrachet en o.a. Bâtard-Montrachet en Chevalier-Montrachet. Puligny is een echt wijndorp. Iedereen maakt er wijn, ook de burgemeester en zelfs de pastoor. De bodem van de chardonnay die hier groeit bestaat uit kalksteen en klei op een ondergrond van mergel. Dit geeft deze wijn het typisch mineralige in de smaak. Bouchard laat de wijn 6 à 7 maanden rijpen op Frans eikenhouten vaten, waarbij maximaal 15% nieuwe vaten worden gebruikt. Bouchard staat bekend om zijn terughoudende gebruik van het effect van hout. De filosofie is dat nergens het hout mag domineren. Het hout moet een facet aan de wijn meegeven dat goed geïntegreerd is in het eindresultaat. De Puligny-Montrachet heeft een mooie licht goude kleur met groene tinten. Verrukkelijke aroma's van bloemen en fruit met een subtiele toets van eiken. De smaak is vol, rijk en droog met een lang aanhoudende afdronk. Een perfect huwelijk tussen kracht en elegantie.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De wijngaarden van Puligny-Montrachet liggen op een hoogte van 230 tot 335 meter op Oost, Zuid-Oost.De bodem van de Chardonnay die hier groeit bestaatuit kalksteen en klei op een ondergrond van mergel.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Bouchard Père & Fils, Puligny-Montrachet
Wijn/Spijs combinatie
Mooie combinatie met visgerechten en gevogelte meteen saus.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2019