MVSA CAVA Brut

Artikelnummer
41060
Deze Cava is opgedragen aan de Muzes, die Spanje'sgrootste kunstenaars inspireerden: Salvador Dali, Pablo Picasso, Joan Miro en Francisco de Goya. De vier blokjes op het etiket staan voor hen symbool Musa Cava Brut is een droge bleekgele mousserende wijn waain dartele belletjes zich rijgen tot een gouden ketting. De smaak is levendig met aroma's van toast en rijp fruit als meloen en banaan. Eleganate ronde afdronk.
* Doos van 12 flessen
Beschrijving
Cava is de beschermde naam voor mousserende wijn afkomstig uit het Penedes-gebied en geproduceerd volgens de traditionele methode. Dit houdt in dt de mousse in de wijn ontstaat doordat de tweede gisting op fles plaatsvindt. De productie van Cava's luidde vanaf het eind van de 19de eeuw een nieuw tijdperk in voor het Penedes-gebied en de provincie Catalonie. Deze Cava is opgedragen aan de Muzes, die Spanje's grootste kunstenaars inspireerden: Salvador Dali, Pablo Picasso, Joan Miro en Francisco de Goya. De vier blokjes op het etiket staan voor hen symbool. Musa Cava Brut is een droge bleekgele mousserende wijn waarin dartele belletjes zich rijgen tot een gouden ketting. De smaak is levendig m et aroma's van toast en rijp fruit als meloen en banaan. De afdronk is elegant en rond.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
11.5%
Land
Spanje
Verpakkingshoeveelheid
12
Regio
Penedes
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.375l
Wijnkaart omschrijving
Strogele kleur met groene tonen. Aroma's van rijpe meloen, banaan en vooral groene appel. Droge, pittige en fruitige smaak met mooie frisse zuren in de afdronk. Zeer elegante Cava!
Wijn/Spijs combinatie
Musa Cava Brut is een uitstekend aperitief en zal zich tevens goed thuis voelen bij lichte maaltijden zoals salades, vis en gevogelte.
Druivensoort
macabeo, parellada, xarel-lo