Champagne Taittinger Brut Millésimé

Artikelnummer
43509
Uitsluitend van Pinot Noir en Chardonnay druiven gemaakt. Rijk en aromatisch, rond en soepel met hinten van abrikoos en brioche. Het is een complexe en delicate champagne met een unieke lange lengte.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Deze structuur heeft de wijn de mogelijkheid gegeven om te ouderen. De Taittinger Brut Réserve wordt 3 jaar in de kelders gelagerd, waardoor de aroma's langzaam tot ontwikkeling komen. Zij maken de wijn soepeler en langer houdbaar. De kleur van de Taittinger Brut 2008 is lichtgeel en helder met fijne belletjes. De geur is elegant, fris en licht met aroma's van bloemen. De smaak is aanvankelijk harmonieus en levendig, daarna fruitig met tonen van perziken, kiwi en mango. De afdronk van de wijn is lang en ragfijn. Hij is uitermate harmonieus en evenwichtig.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Het merendeel van de wijnen die gebruikt worden in de assemblage zijn grands crus afkomstig uit de Côte des Blancs, de Montage de Reims en het begin van de Marne Vallei.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Champagne
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Rijk en aromatisch, rond en soepel met hinten van abrikoos en brioche. Het is een complexe en delicate champagne met een lange afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Het is een zeer goede begeleider van een voorgerecht of vis.
Leeftijd wijnstok
Gemiddeld 23 jaar.
Opbrengst
10.100 kg/ha.
Rijping
Rijping op droesem minimaal 6 jaar in de kelders.
Potentiele ontwikkeling
5 tot 10 jaar.
Bodem type
In de ondergrond van het champagnegebied zit veel kalk en ook de bovenlaag bestaat voor 75% uit kalk (krijt, mergel en echte kalksteen). Dit zorgt voor een goede afwatering en de kalk geeft de Champagne een specifieke smaak.
Druivensoort
chardonnay, pinot noir
Jaar
2008