Weingut Sankt Annaberg Burrweiler Schawer Schiefer No.4

Artikelnummer
46132
Droog, met in bouquet en smaak tonen van citrus, steenfruit, witte bloesems en een intens mineraal karakter gevolgd door een lange afdronk. De lage Burrweiler Schäwer heeft en unieke terroir van leisteen. Kenmerkend voor de wijnen zijn een koele elegantie, een heerlijke mineraliteit en zuiver, smetteloos fruit. Door de positie, op 355 meter is Sankt Annaberg het hoogst gelegen wijngoed in de Pfalz, zijn de nachten koeler en duurt de rijpingsperiode langer wat bijdraagt aan het bijzondere fruitige karakter van de wijnen.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De Pfalz is Duitslands warmste en zonnigste wijngebeid. Victoria Lergenmüller van Weingut Sankt Anneberg maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnbouwers die met productie van klassewijnen de reputatie van de streek ingrijpend heeft veranderd. Met haar uitspraak "Wijn is mijn leven en de Riesling is mijn koning" verwoordt zij haar passie en is zij verantwoordelijk voor de topwijnen van dit wijndomein dat in het midden van Haardtrand-Paltserwoud ligt aan de rand van de 600 meter is Sankt Annaberg het hoogst gelegen wijngoed in de Pfalz, zijn de nachten koeler en duurt de rijpingsperiode langer wat resulteert in het bijzondere fruitige karakter van de wijnen. De lage Burrweiler Schäwer heeft een unieke terroir van leisteen. De wijnen van deze terroir worden gekenmerkt door een koele elegantie, een heerlijke mineraliteit van leisteen en zuiver, smetteloos fruit. Proefnotities: Droog, met het in bouquet en smaak tonen van citrus, steenfruit, witte bloesems en een intens mineraal karakter gevolgd door een lange afdronk. De wijn is geheel op dronk en, mits goed bewaard, houdbaar tot 8 à 10 jaar na de oogst.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
Aan de rand van de 600 meter hoge Teufelsber. Door de ligging, op 355 meter is Sankt Annaberg het hoogst gelegen wijngoed in de Pfalz. De lage Burrweiler Schäwer heeft een unieke terroir van leisteen De terrassen waarop de druiven zijn geplant liggen ideaal op het zuiden en het zuid-oosten.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rheinpfalz
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Droog, met in bouquet en smaak tonen van citrus, steenfruit, witte bloesems en een intens mineraal karakter gevolgd door een lange afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Past uitstekend bij schaal- en schelpdieren, visgerechten, gegrild vlees, gerechten uit de kruidige Oosterse keuken en rijpe kaas.
Leeftijd wijnstok
30 jaar
Opbrengst
40 hl
Potentiele ontwikkeling
Op dronk, ontwikkelt zich nog bij verdere rijping en houdbaar tot 8 à 10 jaar na de oogst.
Bodem type
Terroir van leisteen (Schäwer in plaatselijk dialect).
Druivensoort
riesling
Jaar
2015