M. Chapoutier Côtes-du-Rhône "Belleruche" Rosé

Artikelnummer
46128
Zalmkleurig, in de neus impressies van rode vruchten (bessen, frambozen, kersen) citrus (grapefruit), grenadine en een vleugje munt. Een heerlijke fraîcheur en rondheid zorgen voor een mooie finale. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De Côtes du Rhône komt uit het zuidelijke deel vanhet Rhône-dal. Een gebied met een weids wijnlandschap van lage heuvels en immense plateaus. Alleen al gezien de mogelijke variaties in druiven kent Côtes du Rhône geen uniforme kwaliteit - een effect dat nog versterkt wordt door verschillen in bodem, terrein en vinificatie en, last but not least, het vakmanschap van de wijnboer. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. Naast de Belleruche Rouge en Blanc maakt deze Rosé het trio compleet. De druiven voor deze rosé komen van terrassen op de rechter Rhône oever met een oude fluvioglaciale terroir. De most gist ongeveer 20 dagen bij een temperatuur van 15 graden, rijpt vervolgens op cuve en wordt aan het einde van de winter gebotteld. Zalmkleurig, in de neus impressies van rode vruchten (bessen, frambozen, kersen) citrus (grapefruit), grenadine en een vleugje munt. Een heerlijke fraîcheur en rondheid zorgen voor een mooie finale.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De terrassen op de rechter Rhône oever met een oude fluvioglaciale terroir.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Cotes du rhone
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Zalmkleurig, impressies van rode vruchten, grapefruit, grenadine en een vleugje munt. Heerlijk fris en rond. Prachtige rosé bij salades en lichte vleesgerechten.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij salades en geroosterde vleesgerechten
Druivensoort
cinsault, grenache noir, syrah
Jaar
2016