Rust & Vrede Estate Cabernet Sauvignon

Artikelnummer
43482
De smaak is krachtig en fruitig, met een lange afdronk en zeer evenwichtig. Kortom: een majesteitelijke wijn. Majesteitelijke wijn met een fraaie kleur die reeds wat bruint aan de rand,een bouquet van cassis, leer en tabak en een krachtige, gecorseerde smaak met fijne tannines.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Deze Cabernet Sauvignon heeft een dieprode, geconcentreerde kleur van zwarte bessen. Schitterend in het glas. De neus is complex, met geuren van vanille en hinten van wild en zwarte bessen. De smaak is krachtig en fruitig, met een lange afdronk en zeer evenwichtig. Kortom: een majesteitelijke wijn. Majesteitelijke wijn met een fraaie kleur die reeds wat bruint aan de rand,een bouquet van cassis, leer en tabak en een krachtige, gecorseerde smaak met fijne tannines.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Het klimaat, waar de wijnstokken aangeplant zijn, is dat van de Middellandse Zee. Er valt per jaar ca. 650 mm regen. De wijngaarden zijn gelegen op naar het noorden gerichte hellingen aan het eind van de vallei, hetgeen betekent meer warmte. De grond is dieprood. Het is een mengsel van verweerd graniet en een klein percentage klei, Clovelly en Hutton structuur.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Stellenbosch
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Deze complexe, volfruitige, kruidige wijn is stevig maar door zijn zachte tannines tegelijkertijd heel toegankelijk.
Wijn/Spijs combinatie
Mooie wijn bij wildgerechten, rood vlees, zowel gebraden als geroosterd.
Leeftijd wijnstok
10 tot 17 jaar oud.
Opbrengst
6 tot 8 ton/ha.
Rijping
18 maanden in Frans eiken en 4 maanden flesrijping.
Potentiele ontwikkeling
6 tot 8 jaar.
Bodem type
De grond is dieprood. Het is een mengsel van verweerd graniet en een klein percentage klei, Clovally en Hutton structuur.
Druivensoort
cabernet sauvignon
Jaar
2014