Drostdy-Hof Cabernet Sauvignon

Artikelnummer
45516
Diep donkerrood, krachtig en tegelijkertijd soepel en zacht. In de geur en smaak typische cabernetaroma's van cassis, gedroogde pruim en kruiden. Aanrader bij biefstuk, lamsrollade en pittige pasta's met gehaktsaus.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Drostdy Hof staat voor toegankelijke wijnen met karakter.Ze zijn modern, soepel, fruitig, vol maar nooit zwaar. De Kaapse herkomst is herkenbaar en in elke 'varietal' zijn de unieke kenmerken van de druivensoort duidelijk aanwezig. Zo heeft de Drostdy-Hof Cabernet Sauvignon een diepe, donkerrode kleur, aroma's van cassis en paarse pruimen en tonen van tabak en (groene) kruiden. Krachtig met een stevige, soepele afdronk. Na de malolactische omzetting rijpt de wijn op roestvrijstalen tanks met eikenhouten staven. Het eikenhout geeft de wijn een gedoseerde hoeveelheid kruidigheid en maakt hem ronder en completer. De naam Drostdy-Hof verwijst naar de oude Drostdy uit 1804, ooit een gerechtshof vlakbij de plaats Tulbagh, nu een museum met kelders waarin de Drostdy-wijnen worden bewaard.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Drostdy-Hof Cabernet Sauvignon bestaat voor 100% uit cabernet sauvignon afkomstig van wijngaarden in Helderberg, Bottelary en Agter-Paarl.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Western Cape
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Kaapse Cabernet met een diep donkerrode kleur, volfruitige (cassis)smaak, een vleug kruidigheid en een krachtige, zachte afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Rood vlees: gebraden runderlapjes, geroosterde entrecote, gebakken biefstuk, lamskotelet, kebabs Wit vlees: varkensvleesspiezen, stoofschotels met hamlapjes en beetgare groenten Pasta: met pittige sauzen op tomaatbasis met of zonder vlees
Druivensoort
cabernet sauvignon
Jaar
2016