Cabernet Sauvignon BY Viña Laroche

Artikelnummer
46125
Een robijnrode wijn met een warme fonkeling en een verleidelijk rijpe geur en smaak. Cassis, bosvruchten, een vleug zoethout en vanille wisselen elkaar af in deze zachte wijn met body. Zo'n wijn past bij allerlei vlees- en pastagerechten, maar doet het dankzij zijn souplesse ook uitstekend bij kaas.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Michel Laroche, de innovatieve wijnmaker van top-Chablis, verrast de wereld tegenwoordig ook met verrukkelijke witte en rode wijnen uit Zuid-Frankrijk en Chili, zoals deze Punto Nino Cabernet Sauvignon. In 2001 kocht Laroche Punto Alto, een wijnhuis dat niet ver van Santiago ligt. Michel Laroche selecteert zorgvuldig de ideale wijngaarden voor zijn druiven. De cabernet sauvignon gedijt geweldig in Rapel Valley, een wijngebied ten zuiden van de Chileense hoofdstad. De robijnrode wijn geurt naar cassis en bosvruchten. Zes maanden lagering op eikenhout zorgt voor een subtiel kruidig accent van zoethout en vanille. Het is een soepele, zachte, volle wijn die zich makkelijk laat combineren met geroosterde steaks, groentengratins en gebraden gevogelte.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Chili
Ligging wijngaard
Michel Laroche kocht in 2001 Punto Alto, een wijnhuis dat niet ver van Santiago ligt. Laroche selecteert uiterst zorgvuldig zijn wijngaarden. De cabernet sauvignon-wijngaarden liggen in Rapel Valley, een gebied ten zuiden van Santiago. Hier zijn zowel de bodem als het warme klimaat gunstig om druiven met soepele tannines en frisse, fruitige aroma's te verbouwen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Maipo valley
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een robijnrode wijn met verleidelijke aroma's van rijp, donkerrood en paars fruit. Een volle, rijke wijn die zacht en rond overkomt.
Wijn/Spijs combinatie
Multi-inzetbaar bij allerlei middelzware gerechten. Geroosterde steaks met kruidenboter of een frisse (tomaat)salsa, gebraden gevogelte, gestoofd konijn, pasta bolognese, vegetarische lasagne met broccoli en gorgonzola, patés op een goedgevulde (veld)salade, diverse kaassoorten.
Druivensoort
cabernet sauvignon
Jaar
2016