Castillo de Molina Cabernet Sauvignon Reserva

Artikelnummer
45853
Cabernet Sauvignon uit de Cachapoal Valley, de Colchagua Valley en de Maule Valley zijn de basis voor deze Castillo de Molina Cabernet Sauvignon Reserva. Door druiven uit drie terroirs te gebruiken, verkrijgt men complexiteit. De rijping gedurende 12 maanden op Frans eiken vaten doet de rest. De kleur van deze wijn is intens robijnrood en de aroma's doen denken aan zwarte bessen, pruimen, tabak en vanille. De smaak is fruitig met plezierige rijpe tonen, goede structuur en ronde tannines.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat de Castillo de Molina wijnen maakt. Het werd in 1865 door de broers Bonifacio en José Gregorio Correo Albano opgericht en was één van deerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde. Tegenwoordig is het onderdeel van de VSPT Wijngroep (Viña San Pedro Tarapacá, die qua omvang de tweede is in wijnexport uit Chili. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curicó Vallei. In de oude kelder die dateert van de oprichting, rijpen de Reserva's. In totaal bezit San Pedro 2700ha wijngaarden, die zich naast Curicó o.a. bevinden in Elqui, Casablanco, Maule en Cachapoal. Voor deze wijn worden de beste Cabernet Sauvignon druiven gebruikt uit 3 van San Pedro's wijngaarden: uit Alto Cachapoal in de uitlopers van de Andes, uit Marchigue in de Colchagua Valley en uit Pencahue in de Maule Valley. Op deze manier streeft men een Cabernet Sauvignon na met een complexe structuur. De oogst geschiedt handmatig. De druiven ondergaan eerst een koude inweking gedurende 5 dagen. Daarna vindt de vinificatie plaats tussen de 25 en 26°C. De jonge wijn krijgt hierna voor 100% vatlagering op Frans eiken vaten, waarvan 1/3 nieuw, 1/3 tweedejaars en 1/3 derdejaars. De kleur van deze wijn is intens robijnrood en de aroma's doen denken aan zwarte bessen, pruimen, tabak en vanille. De smaak is fruitig met plezierige rijpe tonen, goede structuur en ronde tannines.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Chili
Ligging wijngaard
In de uitlopers van het Andesgebergte in Cachapoal, 30 km van de kust van de Stille Oceaan in Colchagua en tussen de Andes en de bergketen langs de kust in Maule Valley.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Central Valley
Seal / afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Intens robijnrode wijn met aroma' s van zwarte bessen, pruimen, tabak en vanille. De smaak is fruitig met plezierige rijpe tonen, goede structuur en ronde tannines.
Wijn/Spijs combinatie
Mooie begeleider bij rood vlees, ree en stevige kazen.
Druivensoort
cabernet sauvignon, syrah
Jaar
2015