Cabernet Sauvignon Unfiltered

Artikelnummer
46238
Een 'new generation wine'. Zo noemen de wijnmakers hun Fleur du Cap Unfiltered. Door de wijn niet te filteren blijft er meer van het karakter van zowel de cabernet sauvignon als het terroir bewaard. Deze houtgerijpte Cabernet geurt naar zwarte bessen, chocolade en tabak. Het is een krachtige, volle wijn met het smeuïge van confiture, het vlezige van gestoofde pruimen en de kruidige aroma's van de rijping op nieuw Frans eikenhout. Een dinerwijn. Doordat de wijn niet is gefilterd kan hij wat depot ontwikkelen.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Fleur du Cap is een brand, merkwijn, van Bergkelder. In de Fleur du Cap probeert wijnmaker Andrea Freeborough het karakteristieke van de druivensoort en de kenmerken van de Kaapse herkomst tot uiting te laten komen. De 'unfiltered range' wordt door de makers de 'new generation wine' genoemd. Door de wijn niet te filteren behoudt de wijn meer smaak en ook zijn pure karakter. De karmozijnrode wijn heeft een uitbundige geur waarin rijpe zwarte bessen, chocolade en tabak voorkomen. Het is een krachtige, volle wijn met het smeuïge van confiture, het vlezige van gestoofde pruimen en de kruidigheid van het houten vat (16 maanden nieuw Frans eiken). Een dinerwijn. Doordat de wijn niet is gefilterd kan hij wat depot ontwikkelen.
Detailed information
Alcohol percentage
14%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
De Fleur du Cap Cabernet Sauvignon Unflitered wordt gemaakt van 100% cabernet sauvignon van één wijngaard. De tien jaar oude wijngaard ligt op een zuidwestelijke helling in de Bottelarij Hills bij Stellenbosch. Er wordt met de hand geoogst. De opbrengst per hectare is laag, namelijk 28 hl.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Stellenbosch
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een krachtige, volle, donkerrode wijn met aroma's van cassis en gestoofde pruimen, een kruidige smaak en een smeuïge afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
De houtgerijpte, krachtige wijn is de ideale begeleider van allerlei soorten geroosterd en gebraden vlees. Ook bij stoofschotels met vlees en knapperige groenten doet hij het goed. Enkele suggesties: groot rood vlees met wijnsaus, lamsbout met knoflok, kruiden en gewokte paprika, gebakken reerug, geroosterde entrcote met kruidenboter.
Opbrengst
7 à 9 ton/ha.
Rijping
Ongefilterd, 12 maanden eikenhout.
Potentiele ontwikkeling
3 - 5 jaar.
Bodem type
Graniet en leistenen ondergrond.
Druivensoort
cabernet sauvignon
Jaar
2014