Calvados Ducs de Normandie, Prestige Vieille Reserve

Artikelnummer
72722
Een fonkelende, kopergouden Calvados met de zwoele geur van gedroogde zuidvruchten en het pittige van gebrande (wal)noten. De smaak is krachtig, maar ook mild met in de afdronk een aangenaam zoetje.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Calvados is een Normandische appelbrandewijn die al sinds 1533 wordt gemaakt. Tegenwoordig is de ware calvados beschermd door een gegarandeerde herkomstaanduiding: 'appellation calvados contrôlée'. Behalve de herkomst geeft de appellation ook richtlijnen voor de manier van stoken en rijpen. Er mogen ruim 40 soorten appels en peren worden gebruikt en elke producent hanteert hiervoor zijn eigen geheime recept. Het fruit wordt geplet waarna de vergisting plaatsvindt. Jonge calvados kan tamelijk agressief overkomen. Tijdens de rijping wordt de drank zachter en milder en verschijnen er naast aroma's van appel ook die van rozijnen, vijgen en specerijen. In deze langdurig op eikenhouten tonnen gerijpte Duc de Normandie Vieille Réserve vallen die ontwikkelde, rijpe, zwoele, intense tonen op.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
40%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Het fruit (appels en soms ook peren) groeit in Normandië.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Normandie
Volume
0.7l
Wijnkaart omschrijving
Kopergoud digestief met de aroma's van rijpe appel, gedroogde vijg, gebrande hazelnoot en walnoot. Krachtig, maar ook zacht en zwoel.
Wijn/Spijs combinatie
digestief desserts: vijgen-notentaart, mokkataart kaas: rijpe, uitgesproken kaas als Münster, maar ook rijpe camembert in combinatie met vijgen
Druivensoort
blend