Campo Q Rosado

Artikelnummer
45585
Warmroze met de volle aroma's van rijp rood fruit en de pittige, frisse tonen van tuinkruiden. Een sappige rosé in een droge, maar zachte stijl. Gemaakt van 100% biologisch verbouwde tempranillodruiven.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Javier en Francisco Parra maken biologische wijnen in Cuenca, 130 km ten zuidoosten van Madrid in La Mancha. Het kan hier heet en heel droog zijn. Niet altijd makkelijk voor de wijnbouw, maar die omstandigheden bieden wel de mogelijkheid om op biologische wijze te werken. De Parra's hebben een goede naam op dat gebied. Hun Campo Q Rosado bestaat uit 100% tempranillo. De warmroze getinte rosé geurt naar rood fruit en heeft het pittige van groene tuinkruiden. De smaak is fris, fruitig en zacht. Deze ekologische - biologische wijn wordt gecontroleerd door SKAL, de organisatie die in Nederland toezicht houdt op biologische producten.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
De wijngaarden van de gebroeders Parra liggen 130 km ten zuidoosten van Madrid in Cuenca in La Mancha. De bodem bestaat uit kalk en kiezel. De wijnstok moet diep wortelen op zoek naar vocht en voedingsstoffen wat gunstig is voor de ontwikkeling van de druiven. Er wordt 100% biologisch gewerkt.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
La mancha
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Warmroze Rosado met een fruitige, lichtkruidige geur en smaak. Droog, fris met een zachte afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Als glas op zich. Bij allerlei lichte borrelhapjesuit zowel Nederland, Spanje, Italië, Griekenland als Aziatische streken. Salades met tonijn of kaas en mediterrane dressing. Ook bij oosterse taugésalade met sesam en lichte sojadressing. Garnalen, gebakken mosselen, lichte visgerechten. Paella en lichte pastagerechten. Lichte kipgerechten.
Druivensoort
tempranillo
Jaar
2015