Laroche Carmenère BY Viña Laroche

Artikelnummer
46116
Robijnrood met intense aroma's van rood en paars fruit aangevuld met subtiele, kruidige tonen. Pittig en soepel, vol en fris. Aanrader bij gekruide gerechten.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Michel Laroche, dé naam en grote innovator van Chablis, maakt sinds jaren ook wijn in het zuiden van Frankrijk, Zuid-Afrika en Chili. Deze volfruitige Carmenere komt uit de Casablanca Valley, de relatief koele wijnstreek ten noorden van de Chileense hoofdstad Santiago. Carmenere, een druif die oorspronkelijk ook in Bordeaux voorkwam, wordt gezien als een typisch Chileense variëteit. Nergens ter wereld geeft de carmenere wijnen met zulke intense, fruitige aroma's als in Chili. Laroche Carmenere is vol, rond, rijk en uitgesproken fruitig. De soepele, geurige stijl maakt hem heel geschikt om (ook) met kruidige gerchten te combineren.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Chili
Ligging wijngaard
Michel Laroche kocht in 2001 wijngaarden in en bij de Casablanca Vallei. De druiven groeien op verschillende hoogten, zo'n 20 km van de Stille Oceaan. Overdag is het warm in de vallei, maar de temperatuur wordt altijd weer getemperd door de invloeden vanuit zee en vanaf het Andesgebergte. Hierdoor krijgen de druiven de kans om intense aroma's te ontwikkelen, suikerrijk sap te vormen met behoud van de onmisbare zuren.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Colchagua Valley
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Robijnrood, vol-fruitig en op een zachte manier kruidig. Fris, soepel en vol met een lange, opwekkende afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Gevogelte: kip met groenten en vleugje oestersaus uit de wok. pekingeend, kipcurry. Varkensvlees: varkensrollade met oosterse specerijen, varkensvlees met sojasaus en lente-ui. Klein wild: konijn met pruimen Lamsvlees: stoofschotels met lamsvlees en Marokkaanse kruiden, couscous.
Druivensoort
carmenere
Jaar
2016