Cantine Lenotti Casa di Vanna Bianco

Artikelnummer
63111
Het hele productieproces van deze wijn is erop gericht de natuurlijke aroma's te bewaren. Het resultaat is een verfrissende lichtvoerige droge wijn met groene tonen als van venkel, naast bloemen, perzik en honing. Een klein pepertje geeft extra pit. Lekker, evenwichtig en uitnodigend.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Deze sappige Casa di Vanna Bianco delle Venezie is afkomstig van de kiezelgronden ten Oosten van het Garda Meer.Na een koude maceratie van de druiven met schil gedurende 24 uur volgt de gisting bij een gecontroleerde lage temperatuur van 15-16 graden, waarna de wijn rust in roestvrijstalen vaten. Het hele productieproces is gericht op het bewaren van de natuurlijke aroma's. Het resultaat is een verfrissende lichtvoetige droge wijn met groene tonen als van venkel, naast perzik bloemen en honing. Een kleine pepertje geeft extra pit. Evenwichtig en uitnodigend.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Deze wijn komt van wijngaarden gelegen op oude heuvels waarop ook limoenbomen staan ('tigli' is Italiaans voor limoenbomen). De wijngaarden liggen aan de oostkant van het Gardameer.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Veneto
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een verfrissende lichtvoetige droge wijn met groene tonen naast bloemen, perzik en honing. Een klein pepertje geeft extra pit. Lekker, evenwichtig en uitnodigend.
Wijn/Spijs combinatie
Bijzonder geschikt als aperitief, maar ook lekker bij salades, schaal- en schelpdieren, sushi's en lichte pasta's.
Druivensoort
garganega
Jaar
2014