Borie-Manoux Château Beau-Site, Cru Bourgeois Supérieur

Artikelnummer
41733
Klassieke St. Estèphe met stevige, vlezige tannines die volledig zijn opgenomen door het rijke, rijpe, donkergekleurde sap met aroma's van rode en zwarte bes. Ruim een jaar rijping op vaten van gedeeltelijk nieuw Frans eikenhout geeft de wijn een subtiele, goed gedoseerde kruidigheid en maakt hem compleet. Solide en elegant. Stijlvol en toegankelijk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Klassieke Saint-Estèphe met zowel rijp rood fruit als stevige, vlezige tannines die volledig zijn opgenomen. Solide en elegant, stijlvol en toegankelijk. Deze dinerwijn bestaat uit 60% cabernet sauvignon, 34% merlot, 5% cabernet franc en 1% petit verdot. De druiven groeien aan wijnstokken met een gemidelde leeftijd van 35 jaar. Lagering vindt plaats op barriques waarvan 50% uit nieuw eikenhout bestaat. De wijn ligt 12 tot 15 maanden op vat. Beau-Site is een van de châteaux van Borie-Manoux, het handelshuis dat nog altijd als een van de weinige particulier eigendom is. De familie Castja bezit naast Beau-Site, een Cru Bourgeois Supérieur, ook andere huizen waaronder de Grand Cru's Batailley uit Pauillac en Trotte-Vieille uit St. Emilion.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Beau-Site ligt in het plaatsje St. Corbian, in het uiterste noorden van Saint-Estèphe. De bodem is kiezelhoudend. De wijngaarden liggen gunstig op een heuvel waardoor ze vol profiteren van het zonlicht.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bordeaux
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Klassieke Saint-Estèphe. Solide en elegant met het fruitige sap van rijpe bes en kers en stevige, vlezige tannines die de wijn beet geven. Stijlvolle, toegankelijke dinerwijn.
Wijn/Spijs combinatie
Dinerwijn voor bij verfijnde gerechten Gevogelte: eendenborst Rood vlees: biefstuk, ossenhaas Wild: reebiefstuk, hert Kaas: rijpe, harde soorten
Leeftijd wijnstok
Gemiddeld 40 jaar.
Opbrengst
34 hl/ha.
Rijping
38% nieuwe vaten, 62% voor maximaal één oogstjaar gebruikte vaten. 12 tot 15 maanden op vat.
Potentiele ontwikkeling
Meer dan 15 jaar.
Bodem type
Kiezelhoudend.
Druivensoort
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
Jaar
2011