Château de Laville

Artikelnummer
45790
Een echte, eerlijke, 'gewone' Bordeaux die makkelijk drinkt, bij veel gerechten past en niet snel verveelt. In de geur en smaak worden de frisse, bessenachtige aroma's aangevuld met een vleugje kruidigheid van de lagering op eikenhout. Soepel met beet. De afdronk is opwekkend fris. Die rode-bessenachtige frisheid is kenmerkend voor een Premières Côtes de Bordeaux.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Een echte, eerlijke Bordeaux die de Bordelais zelf bij de hele maaltijd drinkt. Van het voorgerecht tot en met de kaas. Hij drinkt makkelijk en verveelt niet snel. Elegant en soepel, niet zwaar maar wel met body. In de geur en smaak worden aan de bessenaroma's een vleug kruiden van het hout toegevoegd. De afdronk heeft een frisse finale van rood fruit. Die fraîcheur is kenmerkend voor een wijn uit de Premières Côtes de Bordeaux, de langgerekte zone op de rechteroever van de Garonne, tegenover Graves. Laville is een van de châteaux van Borie-Manoux, het handelshuis dat als een van de weinige nog altijd particulier eigendom is. De famile Castéja bezit naast Laville meer châteaux waaronder huizen met Cru Bourgeois status als Beau-Site, Grand Cru Château Batailley en Trotte-Vieille.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Premières Côtes de Bordeaux ligt tegenover Graves, op de rechteroever van de Garonne. De kalkhoudende grindbodem is gevarieerd, van vooral zanderig tot klei.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bordeaux
Seal / afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Echte, eerlijke, elegante Bordeaux. Niet zwaar, maar met body en beet. Bessenachtig fruit wordt aangevuld met een vleugje kruiden van de houtlagering. De afdronk is lekker fris.
Wijn/Spijs combinatie
Multi-inzetbaar Biefstuk, varkenshaas, eendenborst, kalkoen, pasta met gehakt-tomatensaus, pasta met kaas, quiches, kaasplateau
Druivensoort
cabernet sauvignon, malbec, merlot
Jaar
2012