Château du Galoupet, Blanc

Artikelnummer
46273
Helder bleekgeel, bouquet geeft verleidelijke impressies van witte bloemen en citrus fruit die zich voortzetten in een fijne afdronk. Een Provencaal comme il faut. Rolle is de verantwoordelijke druivensoort. Een levendige druif, in Italië bekend onder de naam Vermentino, die houdt van een heet en droog klimaat en karakteristieke wijnen voortbrengt.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Iemand heeft de Provence eens omschreven als 'een aards paradijs'. Alle facetten van dit gebied in aanmerking nemend lijkt deze kenschets zeer terecht. Het wijngebied Côtes de Provence ligt tussen Toulon en Fréjus en heeft een voor de wijndruif bijkans ideaal klimaat. Er is volop zon, met zachte winters, warme zomers en voldoende regen in zowel voorjaar als herfst. De terroir bestaat uit leisteen en zand-, klei- en kalkgronden. Voor witte wijn wordt hier vaak de Rolle gebruikt. Een levendige druif, in Italië bekend onder de naam Vermentino, die houdt van een heet en droog klimaat en karakteristieke wijnen voortbrengt met een uitbundig fris bouquet van witte bloemen en citrus fruit. Oenoloog Gilles Bascle van Château du Galoupet is verantwoordelijk voor vinificatie. De most kreeg een maceratie met de druivenschillen en onderging de fermentatie op 16 graden. Dit geeft verfijnde, aromatische wijnen met een uitgesproken karakter. Proefnotities: Helder bleekgeel, bouquet geeft verleidelijke impressies van witte bloemen en citrus fruit die zich voortzetten in een fijne afdronk. Een Provencaal comme il faut. De wijn dient jong gedronken te worden.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Geselecteerde percelen met geschikte terroir en expositie.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Onbekend
Seal / afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Helder bleekgeel, bouquet geeft verleidelijke impressies van witte bloemen en citrus fruit die zich voortzetten in een fijne afdronk. Een Provencaal comme il faut.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk als apéritief, tevens een wijn waar vis graag in zwemt en daarnaast heel goed past bij salades en gerechten van kip, kalfs- en varkensvlees.
Druivensoort
rolle
Jaar
2014