Château du Galoupet, Rosé

Artikelnummer
46274
Bleekroze, wit fruit en frambozen verblijden de neus. De smaak is fraai aanwezig, heeft een fijne spanning met citrusfruit in de afdronk. Een vriendenmaker van de eerste orde. Deze wijn dient jong gedronken te worden.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Iemand heeft de Provence eens omschreven als 'een aards paradijs'. Alle facetten van dit gebied in aanmerking nemend lijkt deze kenschets zeer terecht. Het wijngebied Côtes de Provence ligt tussen Toulon en Fréjus en heeft een voor de wijndruif bijkans ideaal klimaat. Er is volop zon, met zachte winters, warme zomers en voldoende regen in zowel voorjaar als herfst. De terroir bestaat uit leisteen en zand-, klei- en kalkgronden. Hier is gekozen voor 4 druivensoorten waarbij de grenache en cinsault de hoofdrolspelers zijn. Grenache, de mediterrane druif die hitte noch droogte vreest, goed bestand is tegen striemende wind als de mistral en voor kracht zorgt in de wijn. De zachtaardige, sympathieke cinsault met zijn milde smaaktoon voegt soepelheid, elegantie en geur en fruit toe. Voor de afronding zorgen de rolle met zijn uitbundige frisse bouquet en de aromatische tibouren die bijna uitsluitend wordt geteeld in de Provence. Oenoloog Gilles Bascle van Château du Galoupet is verantwoordelijk voor vinificatie. Voor de persing kreeg de most een maceratie met de druivenschillen en werd daarna gefermenteerd op 16 graden. Dit geeft verfijnde, aromatische wijnen met een uitgesproken karakter. Proefnotities: Bleekroze, wit fruit en frambozen verblijden de neus. De smaak is fraai aanwezig, heeft een fijne spanning met citrusfruit in de afdronk. Een vriendenmaker van de eerste orde. Deze wijn dient jong gedronken te worden.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Geselecteerde percelen met geschikte terroir en expositie.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Côtes de Provence
Seal / afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Bleekroze, wit fruit en frambozen verblijden de neus. De smaak is fraai aanwezig, heeft een fijne spanning met citrusfruit in de afdronk. Een vriendenmaker van de eerste orde.
Wijn/Spijs combinatie
Apéritief, salades, koude voorgerechten, carpaccio, prosciutto, sushi. Ook mooi bij bouillabaisse, vis, zeevruchten (garnalen), gebraiseerd lamsvlees 'en papillote'.
Druivensoort
cinsault, grenache blanc, rolle, tibouren
Jaar
2016