Château Mont-Redon Blanc

Artikelnummer
46126
Witte Châteauneuf-du-Pape is een vrij zeldzame, verrassend mooie wijn van hoog niveau.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Rond Châteauneuf-du-Pape strekt zich een landschap uit van zacht glooiende hellingen en soms grote plateaux. De kenmerkende grond is rossige aarde bedekt met ronde keien, klein en groot: Galets of Caillous roulés. Deze werden destijds meegevoerd door de Rhône-gletsjer. Op sommige plaatsen is de keienlaag anderhalf tot twee meter dik. De stenen zorgen ervoor dat de druiven helemaal rijp worden, want overdag zamelen ze zonnewarmte op om deze 's nachts weer uit te stralen. Voor het maken van Châteauneuf-du-Pape zijn 13 druivensoorten toegestaan en de wijn is dan ook altijd een blend (samenstelling van verschillende druivensoorten). Elke soort voegt iets eigens toe aan de wijn. Witte Châteauneuf-du-Pape is een vrij zeldzame, verrassend mooie wijn van hoog niveau.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Rond Châteauneuf-du-Pape strekt zich een landschap uit van zacht glooiende hellingen en soms grote plateaux. De kenmerkende grond is rossige aarde bedekt met ronde keien, klein en groot: Galets of Caillous roulés. Deze werden destijds meegevoerd door de Rhône-gletsjer. Op sommige plaatsen is de keienlaag anderhalf tot twee meter dik. De stenen zorgen ervoor dat de druiven helemaal rijp worden, want overdag zamelen ze zonnewarmte op om deze
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Chateauneuf du pape
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Witte Châteauneuf-du-Pape is een vrij zeldzame, verrassend mooie wijn van hoog niveau.
Wijn/Spijs combinatie
Deze volle, zachte wijn is een heerlijk aperitief, maasr kan ook goed geschonken worden bij gerechten met wit vlees en allerlei soorten vis.
Druivensoort
blend
Jaar
2015