Borie-Manoux Château Pontac-Lynch, Cru Bourgeois

Artikelnummer
46270
Pontac-Lynch biedt een exposie van fruit in de neus en in de mond. Een zeer elegante wijn. Mooi structuur in de mond, zachte tannines en een lange afdronk. De meest vrouwelijke wijn van Château Pontac-Lynch en een typische Margaux. De wijn kan zeker nog 10-15 jaar rijpen. Serveer deze wijn bij foie gras, geroosterd gevogelte en gegrild lamsvlees.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Château Pontac-Lynch bestaat al sinds 1720. Het huis en de wijngaarden liggen tussen Margaux en Cantenac en worden omringd door bekende buren zoals Château Margaux, Château Palmer en Rauzan Segla en Château d'Issan. Voor deze hoge kwaliteitswijn worden de druiven met de hand geoogst. Na een strenge selectie wordt er traditioneel gevinifieerd en op barriques gerijpt. Het terroir is samengesteld uit klei en kalksteen en de wijngaarden zijn aangeplant met 45% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc en 10% van de Petit Verdot. Proefnotities: de fruitige aroma's van kers en pruim zijn rijp en zwoel. De wijn heeft kracht, maar is tegelijkertijd zacht dankzij zijn smeuïge structuur. De kruidigheid van de houtlagering is goed geïntegreerd en voegt pittigheid en complexiteit toe. De wijnkan zeker nog 10-15 jaar rijpen. Serveer deze wijn bij foie gras, geroosterd gevogelte en gegrild lamsvlees.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Château Pontac-Lynch, gevestigd in 1720, ligt tussen Margaux en Cantenac in de Haut-Médoc. De druiven (40% merlot, 35% cabernet sauvignon, 20% cabernet franc en 5% petit verdot) komen van gunstige gelegen hellingen en dat leidt tot deze klassewijn met de cru-bourgeois-status. .
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bordeaux
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Volle, krachtige Cru Bourgeois met rijpe aroma's van kers en pruim en een smeuïge, zijdezachte structuur. Weelderig en verleidelijk.
Wijn/Spijs combinatie
Een mooie begeleider van foie gras, geroosterd gevogelte en gegrild lamsvlees.
Leeftijd wijnstok
30 jaar oud.
Rijping
12 maanden in Frans eiken uit Alliers en Nervers.
Potentiele ontwikkeling
15 jaar en meer.
Bodem type
Kalksteen, gravel en klei.
Druivensoort
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot
Jaar
2014