Borie-Manoux Château Saint-Robert, Poncet Deville

Artikelnummer
43618
Intense aroma's van grapefruit, sinaasappelbloesem en subtiel vanille. De smaak is vol en heeft finesse, frisse zuren en een licht bittertjes op de afdronk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Château Saint Robert Cuvée Poncet- Deville, Graves Blanc Sec is een wijn gemaakt van 80% Sauvignon Blanc en 20% Semillon. Na de handmatige pluk ondergaat de Semillon 12 à 18 uur inweking. Na de persing van alle druiven volgt de vergisting op eiken houten; 1/3 is nieuw en de rest is één en twee jaar oud. Als de vergisting voltooid is, ondergaat de wijn nog 10 maanden vatrijping en regelmatige bâtonnage. Dit geeft de wijn rondeur en lengte. De wijn heeft intense aroma's van grapefruit, sinaasappelbloesem en subtiel vanille. De smaak is vol en heeft finesse, frisse zuren en een licht bittertjes op de afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Graves
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Intense neus van pompelmoes, oranjebloesem, een vleugje musk en vanille. Mooie structuur, volle smaak en een lange afdronk met een fijne zuurgraad.
Rijping
Vergisting op eiken houten; 1/3 is nieuw en de rest is één en twee jaar oud. Als de vergisting voltooid is, ondergaat de wijn nog 10 maanden vatrijping en regelmatige bâtonnage.
Potentiele ontwikkeling
3 tot 5 jaar.
Bodem type
Zand en gravel.
Druivensoort
sauvignon blanc, semillon
Jaar
2014