Drostdy-Hof Chardonnay

Artikelnummer
45517
Deze lichtgele wijn met zijn geelgouden fonkeling heeft het frisse van citrusfruit, het exotische van rijpe ananas en mango en het zachte en zwoele van vanille. Het is een ronde, romige wijn met een zachte, pittige afdronk. Een milddroge borrelwijn die ook geschikt is om bij lichte gerechten te serveren.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De Drostdy-Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt bij het pittoreske plaatsje Tulbagh, 120 km van Kaapstad. De Drostdy Chardonnay valt onder de appellatie Coastal Region/West-Kaap. Na de vergisting heeft de wijn zes maanden contact met eikenhout waardoor hij rond en romig overkomt. De lichtgele wijn heeft een geelgouden fonkeling. Fris citrusfruit, het exotische van mango en ananas en het zwoele van vanille komen zowel in de geur als smaak voor. De afdronk van deze ronde, romige wijn is pittig en zacht. Voor zo en aan tafel.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
De wijn bestaat uit 100% chardonnaydruiven die afkomstig zijn uit Stellenbosch, Malmesbury en Robertson. De meeste wijngaarden profiteren door hun zuidwestelijke ligging van de verkoelende invloed vanuit zee. Hierdoor behouden de druiven hun fruitige aroma's en zuren. De druiven zijn met de hand geoogst in de periode van half februari tot begin maart.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Stellenbosch
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een lichtgele wijn met een frisfruitige, exotische smaak en een zachte, ronde afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Deze middelzware, zachte, fruitige wijn past bij allerlei borrelhapjes van pittige kaas tot pikante snacks. Aan tafel komt hij tot zijn recht bij goed gevulde salades met kip of kaas, bij gebakken vis en bij vis en kip in lichte saus.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2016