Hamilton Russell Chardonnay

Artikelnummer
45658

Het is een Chardonnay volgens klassieke stijl: in vergelijking met veel andere Chardonnays strakker en droger, met een complex mineralig karakter en een grote lengte, waarin het fruit heel goed tot z'n recht komt. Een elegante wijn met een sterke persoonlijkheid.

* Doos van 6 flessen
Beschrijving

Eigenaar Anthony Hamilton Russell is een gedreven wijnmaker die er telkens in slaagt wijnen te maken die tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Een uitstekende terroir, mild zeeklimaat, lage opbrengsten en groot vakmanschap maken dat zijn Chardonnay steeds de hoogste scores haalt in de internationale wijnpers. Het is een Chardonnay volgens klassieke stijl: in vergelijking met veel andere Chardonnays strakker en droger, met een complex mineralig karakter en een grote lengte waarin het fruit zo goed tot zijn recht komt.


Wilt u meer te weten te komen over de chardonnay druif? Lees dan ons artikel en kom erachter wat u uw gast kunt vertellen over deze druif!

Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Het wijngoed Hamilton Russell ligt in het koele, zuidelijke Walker Bay gebied in een mooie vallei achter het oude vissersdorp Hermanus.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Walker bay
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Complex karakter, mineralig en grote lengte waarin het fruit goed tot z'n recht komt.
Opbrengst
26,12 hl/ha.
Rijping
86% van de wijn op hout, aangevuld met wijn op RVS.
Potentiele ontwikkeling
2-6 jaar.
Bodem type
Steenachtige, kleirijke, leisteen afgeleide bodem.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2016