Chardonnay

Artikelnummer
45900
Goudgeel van kleur. In de neus hinten van ananas, mango, rijp fruit en vanille tonen. In de smaak geroosterde amandelen en expressieve fruittonen. Perfect als apéritief maar ook bij vis- of wit vlees gerechten.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Het is nauwelijks te geloven, maar op de helft van de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta, groeiden tot 1997 nauwelijks druivenstokken. Toch was dat de plek waar de familie Zonin een landgoed, het Feudo Principi di Butera, van 320 hectare kocht en daarvan 180 beplantte. Zij zagen de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door wind van de Middellandse Zee. De wijngaarden zijn alle voorzien van een ingenieus systeem van druppelirrigatie, bedoeld om de bebladering van de wijnstokken in optimale conditie te houden. Feudo, 'heerlijkheid' of simpelweg 'bezit', herinnert aan de eeuwen dat deze grond toebehoorde aan dynastieën van prinsen waarvan de naam Butera wellicht terug te voeren zou zijn op koning Re Bute van de Siculi, het volk dat in de 6e eeuw voor Christus het eiland bewoonde. De druiven voor deze rijke Chardonnay werden al geplukt in begin augustus, om de juiste zuren te garanderen. De vergisting startte in roestvrij stalen tanks, maar werd gedurende 20 dagen afgerond in tonneaux van 350 liter, gevolgd door rijping op de lie. Proefnotities: Goud van tint, geurt weelderig naar tropisch fruit als mango en ananas met een ondertoon van vanille. Deze impressies zetten zich voort in de smaak met frisse zuren en een elegante touch van geroosterde amandelen.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Italië
Ligging wijngaard
De districten Butera en Riesi in de provincie Caltanisetta.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Sicilia
Seal / afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Goud van tint, geurt weelderig naar tropisch fruit (mango, ananas) en hint van vanille. Zet zich voort in de smaak met frisse zuren en een elegante touch van geroosterde amandelen.
Wijn/Spijs combinatie
Oesters, kreeft, langoustines, garnalen en krab. Kalfs- en varkensvlees, kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend en konijn. Ook mooi bij romige witschimmmelkazen zoals Brie en Chaource.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2015