Chenin Blanc

Artikelnummer
45510
Een lichtgele wijn van 100% chenin blanc, of steen op zijn Zuid-Afrikaans. Het is een verfrissende, middelzware, fruitige wijn met een zachte afdronk. Een heerlijke wijn als aperitief of als begeleider van gevogelte, vis of frisse salades.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 24 flessen
Beschrijving
Wijnhuis Drostdy-Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt 120 km van Kaapstad bij de plaats Tulbagh. Voor de Drostdy-Hofwijnen worden druiven uit de hele West-Kaap/Coastal Region gebruikt. De steen, of chenin blanc in het Frans, komen van wijngaarden in de Porterville-regio. De druiven worden vroeg, in januari, met de hand geoogst. De druiven vergisten bij een lage temperatuur van 13 graden waardoor de zuren en fruitige aroma's behouden blijven. Om de wijn zo fris mogelijk te houden vindt er geen malolactische vergisting plaats. De Drostdy-Hof Steen is lichtgeel met een groene fonkeling. De smaak is opvallend fris en fruitige. Een uitstekende wijn voor het aperitief en heerlijk bij gevogelte, vis en frisse salades.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
De Drostdy-Hof Steen bestaat uit 100% chenin blanc. De druiven komen uit de Porterville-regio en zijn vroeg in januari met de hand geoogst.
Verpakkingshoeveelheid
24
Regio
Western Cape
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.187l
Wijnkaart omschrijving
Een vrolijke, verfrissende, fruitige wijn die mild en licht overkomt.
Wijn/Spijs combinatie
Een verfrissende wijn die heerlijk is als aperitief en bij diverse borrelhapjes. Ook geschikt bij salades, sandwiches, pizza, quiche en lichte vis - en kipgerechten te schenken. Kan ook bij kaasfondue en raclette.
Druivensoort
chenin blanc
Jaar
2016