Chianti Classico Riserva Ducale d'Oro

Artikelnummer
45377
De wijn heeft een glinsterende, granaatrode kleur als hij jong is, met een lichter wordende kleur naar de spiegel als hij ouder wordt. De wijn heeft een zoetige, rijpe neus met amoureuze hints van viooltjes en irissen maar ook van rood fruit, chocolade en tabak. In de mond is de wijn rijk, complex en elegant. De wijn is perfect in balans en heeft een opmerkelijke diepte en lengte.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Riserva Ducale Oro vertegenwoordigt de trots van Ruffino en de ware traditie van de werkelijke Chianti Classico. De wijn is door velen omschreven als de fijnste Chianti Classico en wordt hoog gewaardeerd om zijn perfecte eigenschap goed te kunnen ouderen. Riserva Ducale is door de jaren heen enorm populair geworden vanwege de grote zorg en toewijding waarmee deze wijn wordt omringd en die ervoor zorgdraagt dat deze wijn een constante, zeer hoge kwaliteit heeft. De Riserva Ducale 'Gold Label' wordt alleen in bijzonder goede jaren gemaakt. Na de malolactische fermentatie laat men de wijn 5 maanden ouderen in 225 l. vaten van Frans eikenhout en daarna nog eens 30 maanden in 48/80 hl eikenhouten vaten. Daarna volgt nog minimaal 6 maanden rijping op fles.Riserve Ducale Oro wordt gekarakteriseerd door een diepe robijnrode kleur, met granaatrode accenten. De wijn heeft een intens bouquet waarin men geuren ontwaart van viooltjes , kleine rode en zwarte bessen, rijpe pruimen en kersenjam die zich ontwikkelen tot kruidige aroma's van kaneel, kruidnagel en aromatisch hout. Het bouquet wordt zelfs nog intrigerender en complexer door zachte balsemiek hinten. Fruit, alcohol, zachte tannines en kruiden bereiken een perfecte balans. De lange afdronk suggereert chocolade en koffie.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Chianti Classico regio
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Toscane
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
De wijn heeft een zoetige, rijpe neus met amoureuze hints van viooltjes en irissen maar ook van rood fruit, chocolade en tabak.
Wijn/Spijs combinatie
De wijn kan geserveerd worden bij allerlei soorten rood vlees, geroosterd vlees en wild. De wijn dient één uur voor het uitschenken geopend te worden.
Rijping
24 maanden eikenhout gevolgd door 3-4 maanden flesrijping.
Potentiele ontwikkeling
24 maanden eikenhout gevolgd door 3-4 maanden flesrijping.
Bodem type
Typisch Toscaanse grondstijl 'Galestro'met een mix van kalkrijke klei en zandgrond.
Druivensoort
cabernet sauvignon, merlot, sangiovese
Jaar
2010