Ruffino Chianti Classico, Tenuta Santedame

Artikelnummer
46005
Typische klassieke Chianti met een middelzware stijl en kenmerkende elegante fruitige tonen. Prettige zuren met het aardse sangiovese karakter in de aanvulling. Pruimen, tabak en koffie aroma's smelten samen met tonen van gestoofd rood fruit. Goede tannines en voorzien van een lange afdronk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Santedame Chianti Classico DOCG is een elegante, klassieke stijl Chianti Classico van Ruffino's Santedame Estate. Dit landgoed is gelegen in het legendarische Conca d'Oro, waar de opbrengsten van nature laag zijn en smaken rijk en geconcentreerd. Santedame is een authentieke, zachte en zeer prettige estate wijn geproduceerd in kleine hoeveelheden en vormt een ware uitdrukking van de streek. Één van de unieke schatten van het landgoed is het kleine 15e eeuwse Cappella di Santedame (kapel van de Madonna). De prachtige fresco van de Madonna is de inspiratie voor het elegante label van Santedame. Typische klassieke Chianti met een middelzware stijl en kenmerkende elegante fruitige tonen. Prettige zuren met het aardse sangiovese karakter in de aanvulling. Pruimen, tabak en koffie aroma's smelten samen met tonen van gestoofd rood fruit. Goede tannines en voorzien van een lange afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Santedame Estate is een erfgoed gesitueerd in de ægouden kom' van Castellina in Chianti Classico, het hart van Toscane. Het historische, 700 hectare grote landgoed 'Santedame' ligt genesteld in een op het zuiden gelegen helling van de ronde heuvels van Toscane.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Toscane
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een complete Chianti met het zoetzuur van rijpe kersen, Italiaanse kruidigheid, een stevige stijl en een zachte afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Kip Cacciatore, gerechten met paddestoelen, gekruide gerechten en kalfsmédaillons.
Leeftijd wijnstok
Circa 35 jaar oud.
Opbrengst
5 ton/ha.
Rijping
8 maanden. Deels RVC, deels eikenhouten vaten.
Potentiele ontwikkeling
10 jaar.
Bodem type
Heuvelachtige arme grond, gekenmerkt door een mix van klei en zand welke rijk zijn aan fossielen.
Druivensoort
sangiovese
Jaar
2014