Ruffino Chianti Superiore DOCG Nuovo Fiasco

Artikelnummer
45884
Het Italiaanse wijnhuis Ruffino brengt na 30 jaar de traditionele Chianti mandfles terug op de markt: Ruffino Chianti Superiore DOCG Nuovo Fiasco. De wijn blinkt uit in kwaliteit en doordrinkbaarheid. Het bouquet dat aanvankelijk doet denken aan viooltjes, ontwikkelt zich tot fruitige tonen van kersen en rode bessen en eindigt in een zachte kruidigheid door de lagering op eikenhout. In de mond is deze wijn droog, zacht en niet te zwaar, waarin de tannines, alcohol en fruit goed in balans zijn.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Het Italiaanse wijnhuis Ruffino brengt na 30 jaar de traditionele Chianti mandfles terug op de markt. De mandfles staat synoniem voor Toscaanse wijn en heeft het Chianti wijngebied wereldwijd op de kaart gezet. De nieuwe mandfles van Ruffino heeft dezelfde iconische en tijdloze vorm zoals die in een ieders geheugen staat en nog steeds te vinden is in traditionele Italiaanse restaurants. Voor deze nieuwe wijn is gekozen voor een liter formaat, gemaakt door de glasblazerij waar Ruffino een eeuwenlange relatie mee heeft. Het riet is vervangen door FSC-gecertificeerd papier, geleverd door dezelfde leverancier als jaren geleden. De fles is gevuld met een Chianti Superiore DOCG die uitblinkt in kwaliteit en doordrinkbaarheid. Proefnotities: de wijn heeft een robijnrode kleur. Het bouquet dat aanvankelijk doet denken aan viooltjes, ontwikkelt zich tot fruitige tonen van kersen en rode bessen eindigend in een zachte kruidigheid door de lagering op eikenhout, met een hint van pruimenjam. In de mond is deze wijn droog, zacht en niet te zwaar, waarin tannine, alcohol en fruit goed in balans zijn. De afdronk is indrukwekkend lang.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Toscane, Chianti-district, Italië.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Toscane
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
1l
Wijnkaart omschrijving
Schitterende Chianti in de traditionele Italiaanse mandfles. Aroma's van viooltjes, kersen en rode bessen aangevuld met een zachte kruidigheid. De smaak is mooi in balans.
Wijn/Spijs combinatie
Chianti Ruffino past heel goed bij rode vleessoorten, pasta's, salami en kaas.
Druivensoort
cabernet sauvignon, merlot, sangiovese, syrah
Jaar
2014