Vicente Gandia Con un Par, Albariño

Artikelnummer
46388
Deze Albariño heeft een heel eigen, energiek en verfrissend karakter met veel geuren en smaken zoals mandarijn, oranjebloesem, wit fruit (peer, meloen, witte perzik) en citrus. De mooie zuurgraad zorgt voor pit en de juiste balans. 'Con un Par' is Spaans voor 'Met een Paar' en de producent geeft op speelse wijze aan dat deze wijn ideaal is om te drinken 'Met een Paar Vrienden', 'Met een Paar Oesters' of 'Met een Paar Kreeften'. Dat is zeker waar, maar ook eenvoudigere gerechten laten zich graag begeleiden door deze heerlijke wijn.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Het noordwesten van Spanje staat bekend als 'groen Spanje' vanwege het Atlantische klimaat en de vele neerslag. Boven de Portugese grens in Galicie ligt Rias Baixas, dat van de albarino druif witte wijnen maakt die tot de beste van Spanje behoren. De wijn heeft een heel eigen, energiek en verfrissend karakter met een ongekende hoeveelheid geuren en smaken. De naam 'Con un Par' is Spaans voor 'Met een Paar' en de producent geeft op speelse wijze aan dat deze heerlijke Albariño ideaal is om te drinken 'Met een Paar Vrienden', 'Met een Paar Oesters' of bijvoorbeeld 'Met een Paar Kreeften'. Dat is zeker waar, maar ook eenvoudigere gerechten laten zich graag begeleiden door deze heerlijke wijn. Onze proefnotities vermelden: Strokleurig met groene reflecties. In de neus een waaier van impressies; mandarijn, oranjebloesem, wit fruit (peer, meloen, witte perzik) en citrusvruchten die zich voortzet in de smaak waarbij de mooie zuurgraad zorgtvoor pit en de juiste balans.
Detailed information
Alcohol percentage
12.5%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
De betere delen van Riás Baixas
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Galicia
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Strokleurig, een waaier van impressies; mandarijn, oranjebloesem, wit fruit (peer, meloen, witte perzik) en citrus, waarbij de mooie zuurgraad zorgt voor pit en de juiste balans.
Wijn/Spijs combinatie
Als aperitief of bij vis in roomsaus, sushi, sashimi, gambas, langoustines en kip. Ook heerlijk bij zachte kazen.
Druivensoort
albarino
Jaar
2016