Cuvee 946 Blanc

Artikelnummer
45413
Chateau Gassier is het familiedomein dat zich helemaal op de productie van kwaliteitsroses richt. De top van het gamma was de Chateau Gassier Cuvee 946 Rose. Daar is nu de Cuvee 946 Blanc naast gekomen. Een prestige cuvee gemaakt van Ugni Blanc en Rolle. Na de maceration pelliculaire volgt de gisting 15 dagen in nieuw Oostenrijkse 500-liter eiken foeders. De wijn rijpt vervolgens voor 30% op eiken. De kleur is geel, de aroma's zijn van exotisch fuit als ananas en passievrucht. De smaak is rond en vol met goede lengte en een zweem van vanille.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Chateau Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-en-Provence. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd: in het noorden beschermd door La Montagne Sainte-Victoire, door het Massif du Regagnas in het zuiden en Les Mont Aureliens in het oosten. Baron Georges Gassier, die samen met zijn vader de wijngaarden beheert, is de vijfde generatie van de familie. De wijngaarden van Chateau Gassier beslaan 40 hectare en men is gespecialiseerd in het maken van kwaliteitsroses. Chateau Gassier werkt sinds 2010 gedeeltelijk biologisch. Naar verwachting zal dit binnenkort voor alle wijngaarden van Gassier gelden, zodat de wijn gecertificeerd kan worden. Hoog bovenop de bergtop aan de westkant van Montagne Sainte Victoire, op 946 meter hoogte, verheft zich het kruis van de Provence en de familie Gassier ervaart het als een zegen dat het kruis 'uitkijkt' over hun wijngaarden. Als hommage aan deze top creeerden de Gassiers de Cuvee 946 Rose, gevolgd voor de Blanc. Voor deze witte cuvee wordt Ugni Blanc en Rolle (Vermentino) gebruikt. De druiven worden 's nachts koel geplukt. Eerst is er de maceration pelliculaire en daarna volgt de alcoholische gisting 15 dagen in nieuw Oostenrijkse 500-liter eiken foeders van Stockinger (in de Provence erg gebruikelijk voor grote witte wijnen). De wijn rijpt vervolgens voor 30% op eiken. De kleur is geel, de aroma's zijn van exotisch fruit als ananas en passievrucht. De smaak is rond en vol met goede lengte en een zweem van vanille.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Op 400 meter hoogte en ideaal gesitueerd: in het noorden bescherm door La Montagne Sainte-Victoire, door de Massif du Regagnas in het zuiden en Les Monts Aureliens in het oosten.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Côtes de Provence
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Voortreffelijke wijn met smaken van exotisch fruit.
Wijn/Spijs combinatie
Schaaldieren en visgerechten.
Leeftijd wijnstok
18 jaar.
Opbrengst
50 ha/hl.
Rijping
Een deel van de cuvée rijpt in eiken foeders van Stockinger.
Potentiele ontwikkeling
3 jaar.
Bodem type
Klei, kalkhoudende kiezelsteen en zand.
Druivensoort
rolle, ugni blanc
Jaar
2015