Cuvée Amelie, Picpoul de Pinet

Artikelnummer
45974
Binnen de appellation Coteaux du Languedoc is het gebied langs de lagune van Thau -een driehoek tussen de plaatsen Agde, Pezenas en Sete- het specifieke districty voor witte wijnen. Hier is de locale Picpoul druif breed aangeplant en verder vernoemd naar het plaatsje Pinet dat in het hart van het gebied ligt. In Cuvée Amélie preenteert de Picpoul de Pinet druif duidelijk zijn karakter: een frisse droge wijn met een rijke aromatische geur van bloemen als acacia en meidoorn. Vriendelijk en levendis van smaak, uitgebalanceerd en uitnodigend.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Binnen de appelation Coteaux du Languedoc is het gebied langs de lagune van Thau -een driehoek tussen de plaatsen Agde, Pezenas en Sète- het specifieke district voor witte wijnen. De Picpoul druif is een traditionele druif die zelfs voor Chateauneuf due Pape bekend is. Hier is hij breed aangeplant op de leistenen gronden en wordt verder vernoemd naar het plaatsje Pinet dat in het hart van het productiegebied ligt,pal langs de snelweg naar Spanje.In Cuvée Amélie presenteert de Picpoul de Pinet druif duidelijk zijn karakter: een frisse droge wijn met een rijke aromatische geur van bloemen als acacia en meidoorn. Vriendelijk en levendig van smaak met goed uitgebalanceerde zuren en een plezierige afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Languedoc/Roussillon
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Frisse droge wijn met een rijke aromatische geur van bloemen, verrassend vriendelijk, smaakvol en evenwichtig.
Wijn/Spijs combinatie
Cuvee Amélie Picpoul de Pinet is zeer aan te bevelen bij schaal- en schelpdieren, maar is ook lekker als aperitiefwijn. Verrassend ook zal de combinatie blijken te zijn met rijke kazen en koud vleesschotels.
Druivensoort
picpoul
Jaar
2016