Cuvée des Ducs de Bretagne, Muscadet de Sèvre et Maine

Artikelnummer
46311
Deze helderwitte wijn met zijn groene fonkeling is strakdroog. Hij heeft het rinse van groene appels en een zilte, zeeachtige, mineraliteit. De wijn is lekker licht, verkwikkend en verfrissend en komt goed gekoeld het best tot zijn recht. Voor zo, als aperitief en voor bij van alles uit de zee.
* Doos van 12 flessen
Beschrijving
Muscadet is de naam van de wijn, niet van de streek of de druif. De helderwitte wijn met zijn lichtgroene fonkeling komt uit Le Pays Nantais, de streek die de overgang tussen Bretagne en de Loirevallei vormt. Hij wordt gemaakt van de melon de Bourgogne, die in de streek zelf wel vaak met muscadet wordt aangeduid. Muscadet de Sèvre et Maine wordt gezien als het beste herkomstgebied. 23 gemeenten ten zuiden van Nantes mogen deze appellation voeren. Een echte Muscadet, zoals deze Cuvée des Ducs Bretagne, is strakdroog. Hij heeft het rinse van groene appels en een zilte mineraliteit. Een lichte, verkwikkende wijn die het als aperitief en bij alles uit de zee goed doet.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Muscadet wordt gemaakt van le melon de bourgogne. De druiven voor een Muscadet de Sèvre et Maine, de beste herkomstaanduiding, groeien in 23 gemeenten ten zuiden van Nantes. De bodem bestaat uit onder andere graniet, gneiss en amphibolite.
Verpakkingshoeveelheid
12
Regio
Loire
Seal / afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Helderwitte wijn met een groene fonkeling, het rinse van groene appels en een zilte, zeeachtige mineraliteit.
Wijn/Spijs combinatie
Als aperitief, bij fruits de mer, salades met schaal- en schelpdieren, lichte, eenvoudige visgerechten, Griekse salade met fetakaas, fondue van geitenkaas
Druivensoort
melon de bourgogne
Jaar
2016