Château Gassier Cuvée Loubiero

Artikelnummer
42577
Een elegante, droge rosé. De complexe, fruitige neus heeft een zweem van kersen en perziken. Zacht en fruitig in de mond met een vleugje citrus. Chateau Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-de-Provence bij La Montagne Sainte-Victoire. De terroir van deze Cuvée Loubiero (is Provencaals voor bergpiek) bestaat uit klei, kalkhoudende kiezelsteen en zand als gevolg van erosie van de Mont Sainte-Victoire.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Château Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-de-Provence. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd; in het noorden beschermd door La Montagne Sainte-Victoire, door het Massif du Regagnas in het zuiden en Les Monts Aureliens in het oosten. Baron Georges Gassier, die samen met zijn vader de wijngaarden beheert, is de vijfde generatie van de familie. De wijngaarden van Château Gassier beslaan zo'n 40 hectaren waar meerdere terroirs voorkomen. Zo groeien de druiven voor de Cuvée Loubiero (is Provencaals voor Bergpiek) op een ondergrond van klei, kalkhoudende kiezelsteen en zand als gevolg van erosie van Mont Sainte-Victoire. De druiven worden vroeg in de morgen geplukt, zij zijn dan nog koel, en de most vergist op lage temperatuur. Het resultaat mag er zijn; Een elegante, droge rosé. De complexe, fruitige neus heeft een zweem van kersen en perziken. Zacht en fruitig in de mond met een vleugje citrus. Geheel op dronk en bij voorkeur te drinken binnen twee jaar na de oogst. Serveertemperatuur 8 - 10 graden. Heerlijk als aperitief maar ook uitstekend te combineren met tal van gerechten.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd; in het noorden beschermd door La Montagne Sainte-Victoire, door het Massif du Regagnas in het zuiden en Les Monts Aureliens in het oosten.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Provence
Wijnhuis
Volume
1.5l
Wijnkaart omschrijving
Droge rosé. Een complexe, fruitige neus met een zweem van kersen en perziken. Zacht en fruitig in de mond met een vleugje citrus.
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, salades, koude voorgerechten, carpaccio, prosciutto, sushi, Bouillabaisse, vis en zeevruchten.
Druivensoort
cinsault, grenache noir, syrah
Jaar
2013