Luigi Bosca De Sangre

Artikelnummer
42469
Luigi Bosca, De Sangre wordt gemaakt van 70% cabernet sauvignon aangevuld met gelijke delen merlot en syrah. Het is een machtige en krachtige wijn, heerlijk gul en zacht. In de smaak rijp bosfruit en prachtige tannines. Het is een intense klassieke wijn. De Sangre kan zeker tien tot vijftien jaar de kelder in, maar hij is zo toegankelijk dat hij ook direct al gedronken kan worden.
* Doos van 4 flessen
Beschrijving
Leoncio Arizu is in 1890 van Spanje naar Argentinië geëmigreerd en begon in 1908 als manager in het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie heeft 618 hectare in Lujan de Cuyo en omstreken in bezit. Een streek met een hoge ligging, intense zon en koude nachten, een ideaal gebied om wijn te maken. Luigi Bosca, De Sangre wordt gemaakt van 70% cabernet sauvignon aangevuld met gelijke delen merlot en syrah. Het is een machtige en krachtige wijn, heerlijk gul en zacht. In de smaak rijp bosfruit en prachtige tannines. Het is een intense klassieke wijn. De Sangre kan zeker tien tot vijftien jaar de kelder in, maar hij is zo toegankelijk dat hij ook direct al gedronken kan worden.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Argentinië
Verpakkingshoeveelheid
4
Regio
Mendoza
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
1.5l
Wijnkaart omschrijving
Luigi Bosca, De Sangre is een machtige en krachtige wijn, heerlijk gul en zacht. In de smaak rijp bosfruit en prachtige tannines. Het is een intense en klassieke wijn.
Leeftijd wijnstok
30 en 90 jaar.
Opbrengst
49 hl/ha.
Rijping
50% van elke druivensoort rijpt op eiken fusten gedurende 12 - 14 maanden.
Potentiele ontwikkeling
10 jaar.
Bodem type
Deze rode wijn is een mix van druiven geselecteerd uit twee wijngaarden gelegen in Lujánde Cuyo en Maipú, beide met een uitstekende fytosanitaire reinheid. De gronden zijn zanderige leem, met stenen van verschillende afmetingen, licht organische stof en een zeer goede drainage.
Druivensoort
cabernet sauvignon, merlot, syrah
Jaar
2011